D. Trumpas patenkintas savo pasiekimais per pirmąsias 100 darbo dienų

  • Teksto dydis:

Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) penktadienį pareiškė esąs patenkintas savo pasiekimais per pirmąsias šimtą prezidentavimo dienų.

Vis dėlto savo prezidentavimo šimtadienio išvakarėse Amerikos lyderis pripažino, kad šis darbas yra sunkesnis, nei jis manė.

„Turiu jums pasakyti, kad manau, jog niekas iki šiol nėra padaręs to, ką mes nuveikėme per šimtą dienų, todėl esu labai patenkintas“, – žurnalistams Baltuosiuose rūmuose sakė D. Trumpas.

„Tvarkome labai daug dalykų“, – pareiškė jis, tuo pačiu pridūręs, kad, jo nuomone, šimto dienų laikotarpis, nors jam ir teikiama daug svarbos, yra labai subjektyvus arba „netikras standartas“.

D. Trumpas taip pat pripažino manęs, kad prezidento darbas „bus lengvesnis“.

„Šis darbas yra sunkesnis už mano ankstesnįjį“, – vėliau interviu „Reuters“ sakė jis.

Amerikos žiniasklaida itin daug dėmesio skiria D. Trumpo prezidentavimo šimtadieniui, sukankančiam šeštadienį, ir vertina jo pasiekimus lygindama juos su pirmtakų darbais. Žiniasklaida primena apie D. Trumpo pastangas uždrausti į Ameriką atvykti septynių musulmoniškų šalių piliečiams ir teismo sprendimą blokuoti tokias jos pastangas.

Be to, nepamiršo spauda ir apie D. Trumpo nepavykusį mėginimą atšaukti jo pirmtako Baracko Obamos (Barako Obamos) parengtą sveikatos apsaugos sistemos reformą, vadinamą „Obamacare“, pažadus persiderėti dėl Šiaurės Amerikos laisvosios prekybos sutarties (NAFTA), spręsti jo kritikuojamo susitarimo su Iranu problemą bei atsitverti siena nuo Meksikos.

Žiniasklaidos dėmesio sulaukė ir auganti tampa santykiuose su Šiaurės Korėja bei sušvelninta anksčiau buvusi agresyvi retorika Kinijos atžvilgiu.

Verta paminėti, kad šiuo metu D. Trumpas mažiausiai populiarus Amerikos prezidentas per šalies naujausių laikų istoriją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
na kaip čia tranpas nepastebėjų,tų,kurie šiknas geriausiai laiž,tai lendzberginių šiukšlių
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių