D. Trumpas pareiškė turįs absoliučią teisę suteikti sau malonę

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pirmadienį pabrėžė turįs „absoliučią teisę“ suteikti sau malonę ir dar kartą griežtai išpeikė tyrimą dėl jo rinkimų kampanijos numanomo susimokymo su Maskva ir trukdymo vykdyti teisingumą.

„Kaip yra pareiškę daug teisės žinovų, turiu absoliučią teisę suteikti sau MALONĘ, bet kodėl turėčiau tai daryti, jeigu nesu padaręs nieko bloga?“ – sakoma D. Trumpo tviterio žinutėje.

„Kita vertus, nesiliaujanti Raganų medžioklė, vadovaujama 13 labai Piktų ir Susipainiojusių demokratų (bei kitų) tęsiasi, artėjant kadencijos vidurio rinkimams!“ – pridūrė jis.

Manoma, kad tai pirmas kartas, kai D. Trumpas įrodinėja turintis tokią teisę, nors jo teisininkai jau yra plačiai apžvelgę prezidento prerogatyvas, įskaitant ir teisę suteikti malonę.

Vienas D. Trumpo advokatų Rudy Giuliani (Rudis Džulianis) sekmadienį sakė, kad prezidentas „greičiausiai“ turi tiesę suteikti sau malonę, bet tai padaręs jis sulauktų „griežtų“ politinių pasekmių.

Sausį laiške Robertui Muelleriui (Robertui Miuleriui), specialiajam prokurorui, vadovaujančiam tyrimui dėl galimų prezidento rinkimų kampanijos ryšių su Rusija, prezidento teisininkai rašė, kad D. Trumpas „panorėjęs galėtų nutraukti tyrimą ar net pasinaudoti teise suteikti malonę, jeigu panorėtų“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių