D. Trumpas pakviestas sausį Kongrese skaityti metinio pranešimo

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) buvo pakviestas sausio pabaigoje Kongrese skaityti metinio pranešimo, ketvirtadienį pranešė Atstovų Rūmų pirmininkas Paulas Ryanas (Polas Rajanas).

„Naujieji metai atneš galimybę pažvelgti į mūsų padarytą pažangą bei išdėstyti, kokius darbus Amerikos žmonės dar turi padaryti“, – rašė P. Ryanas prezidentui adresuotame kvietime.

Prezidentui ir respublikonams, kontroliuojantiems Kongresą, vis dar trūksta didelių laimėjimų įstatymų leidyboje: per 10 mėnesių jiems nepavyko reformuoti sveikatos apsaugos, imigracijos ir infrastruktūros sričių.

Tačiau D. Trumpas netrukus gali pasiekti svarbią politinę pergalę Senate; penktadienį senatoriai balsuos dėl prieštaringai vertinamos mokesčių reformos.

Metiniame pranešime prezidentas turi paaiškinti Amerikos žmonėms ir jų išrinktiems atstovams, kokie bus jo prioritetai ateinančiais metais.

Pirmąkart metinį pranešimą perskaitė pirmasis JAV prezidentas George'as Washingtonas (Džordžas Vašingtonas) 1790-ųjų sausio 8 dieną.

Šį sausį D. Trumpas neskaitė metinio pranešimo, nes tada jis buvo vos perėmęs prezidento postą: jo inauguracija įvyko sausio 20-ąją. Visgi jis kreipėsi į Kongresą vasario 28-ąją.

Pastarasis D. Trumpo kreipimasis įvyko labai svarbiu metu, nes šis prezidentas buvo išrinktas dėl jo pažadų staigiai įgyvendinti gausybę pokyčių Vašingtone ir ištesėti karjeros politikų žlugusius pažadus. Visgi jo pirmosios savaitės tarnyboje buvo kupinos blaškymosi ir savo paties susikurtų kliūčių, įskaitant nevykusį įsaką dėl imigracijos, kurį vėliau užblokavo teismai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
Pareikalaukime ir mes savo prezidentės sausio mėnesį skaityti metinį pranešimą, o ne prieš vasaros atostogas, kai daugelis nebeprisimena praėjusių metų įvykių. Esu nusivylęs mūsų prezidentės metiniais pranešimais. Juose - jokios Lietuvos ekonominės-politinės analizės, jokių diagramų, grafikų, jokių palyginamųjų rodiklių su kitomis šalimis. Aplamai jokios prezidentūros ataskaitos, ką prezidentūra nuveikė praėjusiais metais. Ką nuveikė prezidentės komanda, kurios sudėtyje 200 gerai apmokamų darbuotojų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių