D. Trumpas: muito tarifai bus labai sąžiningi, kai kurios šalys nuo jų bus atleistos

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ketvirtadienį patvirtino neatsisakantis planų pritaikyti 25 proc. muito tarifą plienui ir 10 proc. - aliuminiui, bet pažymėjo, kad Meksika, Kanada, Australija „ir kai kurios kitos šalys“ nuo tarifų gali būti atleistos.

„Mes būsime labai sąžiningi, mes būsime labai lankstūs“, - savo kabinetui sakė D. Trumpas.

Prezidentas teigė, kad Meksika ir Kanada gali būti atleistos nuo tarifų, jei trišalės derybos dėl naujosios Šiaurės Amerikos laisvosios prekybos sutarties (NAFTA) bus sėkmingos.

„Jei pasieksime susitarimą, labai tikėtina, kad šioms šalims tarifų netaikysime“, - kalbėjo D. Trumpas, pridurdamas, kad Australija, ko gero, taip pat bus atleista nuo muitų tarifų.

„Palaikome labai artimus santykius su Australija, su jais turime prekybos perteklių, tai yra puiki šalis, ilgalaikis partneris, su jais kažką darysime. Taip pat kažką darysime ir su kai kuriomis kitomis šalimis“, - sakė JAV prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klausimas

klausimas portretas
mums laizantiems sedyne gal ir bus isimtys

Kęstas

Kęstas portretas
Kas svarbiausia Amerikos prezidento Trumpo muituose? Muitus plienui ir aliuminius Amerikos prezidentas Trumpas jau įvedė. Amerikos saugumui užtikrinti. Prie ko čia saugumas? Kinijos valstybė pinigais remia plieno gamybos įmones Kinijoje. Tos užverčia pasaulį plienu, pigesniu, negu rinkos savikaina. Tai paverčia Kiniją pagrindine plieno gamintoja pasaulyje. O pasaulinė plieno kaina krenta žemiau savikainos. Amerikos plieno gamybos įmonės veikia laisvoje rinkoje, todėl negali konkuruoti ir užsidaro. Žmonės, kurie turi plieno gamybos įgūdžius, Amerikoje išnyksta. Jei kiltų karas su Kinija, tai kur Amerika pirktų plieną tankams ir karo laivams? Kinijoje?

Kęstas

Kęstas portretas
Kas čia svarbu? Kad nacijos (amerikiečių) saugumas yra paskelbiamas svarbesniu, negu laisva prekyba. Tai yra naujas dalykas, toks būdas tvarkyti prekybą gali plėstis ir gali užbaigti globalistų lakstymą po pasaulį, ieškant pigesnių vergų darbui. Gal tada ir Skvernelis su kompanija nustotų mus Lietuvoje laikyti pigiais vergais, dirbančiais pagal tik darbdaviams naudingą Darbo kodeksą ir konkuruojančiais su Ukrainos rusais, bei leistų dirbti normaliai apmokamais laisvais žmonėmis. Gal pagaliau Lietuva tikrai taps laisva? Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių