D. Trumpas: JAV nebeteiks paramos Hondūrui, Gvatemalai ir Salvadorui

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) penktadienį pareiškė, kad jo šalis nebeteiks jokios paramos Hondūrui, Gvatemalai ir Salvadorui, nes šios Centrinės Amerikos valstybės negali išspręsti nelegalios migracijos problemos.

„Hondūras, Gvatemala ir Salvadoras nieko nedaro dėl Jungtinių Valstijų ir tik ima mūsų pinigus“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė D. Trumpas.

„Girdėjau, kad Hondūre sudaromas naujas (migrantų) karavanas, ir jie šiuo atžvilgiu nieko nedaro. Nebeteiksime jokios paramos šioms trims šalims“, – pažymėjo jis.

JAV lyderis pridūrė, jog visos trys valstybės „jau daugelį metų naudojosi JAV, siekdamos pasipelnyti“.

Nuo spalio keli dideli migrantų „karavanai“ išvyko link JAV sienos per Meksikos teritoriją. Šiuose karavanuose iš viso buvo apie 10 tūkst. žmonių iš Hondūro, Salvadoro, Gvatemalos ir Meksikos.

D. Trumpas ne kartą kaltino Meksikos valdžia nesugebėjimu sustabdyti nelegalių migrantų tranzitą per savo teritoriją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Gėda Lietuvos valdžiai, kovojančiai prieš prezidentą D.Trumpą. Kaip atsikratyti nuo D. Grybauskaitės pasekėjų? Kaip patraukti tuos žmones nuo lovio? Ką verta daryti, įgyjant politinių įgūdžių: "Sukurkite savo tinklą su įvairiomis pagrindinių žmonių grupėmis organizacijos viduje ir už jos ribų. Parodykite tikrą susidomėjimą kitais žmonėmis (tokiu būdu, kuris jiems yra akivaizdus; tai nepadeda, jei kiti jūsų susidomėjimo nepastebi). Aktyviai klausykitės kitų ir klausinėkite jų apie jų profesinius ir asmeninius interesus. Jei galėsite sukurti gerą ryšį su kitais, jie taip pat daugiau klausysis jūsų pasiūlymų." Lietuvoje tai daryti daugeliu atvejų yra beprasmiška. Jei jūs nesate giminė, tai niekas neklausys jūsų pasiūlymų ir neaptars svarbios informacijos. Už pranešimus prokuratūrai dabar Lietuvoje valdžia sumoka. Todėl žmonės dar labiau vengia svetimų. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Anonimas

Anonimas portretas
Tegul neteikia.Tegul nelenda ir nesprogdina situ saliu amerikonai.Pamate kad per daug ubagu priviso is mazu saliu.Tame tarpe ir Lietuva.Isgreze lietuvaiciu tauta normaliai iki triusiku.Dabar duoda vakarai susiprast kapstykites patys.Jeigu norit kokios paslaugos susimokekit.Prie ruso taip nebuvo kad pinigai pinigai ir niekas daugiau nerupi.

Kęstas

Kęstas portretas
Nesąmonė. Grybauskaitė Vakarus parduoda Kinijos komunistams ir įsileidžia nelegalius migrantus. Kaip išnyks mūsų kalba ir kultūra? "Imigracija gali būti arba gali ir nebūti naudinga nacionalinei ekonomikai: kaip ir prekyba, ji dažnai yra naudinga bendrai, tačiau ji nėra naudinga visoms visuomenės grupėms." Lietuvoje tokia nukentėjusi nuo imigracijos grupė yra statybininkai, kuriems algas numuša vežami iš Ukrainos darbuotojai. Tai verčia lietuvius statybininkus ir kitas nukentėjusias lietuvių grupes dar sparčiau emigruoti į Vakarus. "Tačiau svarbiausia, kad imigracija beveik visada laikoma grėsme kultūriniam identitetui, ypač kai tarpvalstybiniai žmonių srautai yra tokie masyvūs, kaip pastaraisiais dešimtmečiais." Imigrantai iš tų masyvių srautų interneto dėka išsaugo ryšius ne tik su kitais imigrantais, bet ir su tomis šalimis, iš kurių atvyko. Jie apsigyvena atskirai nuo mūsų. Jiems lietuvių kultūra yra ir visada liks svetimomis (mokslą-studijas-ekonomiką).
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių