D. Trumpas įspėjo Turkiją dėl puolimo prieš kurdų kovotojus

JAV prezidentas Donaldas Trumpas sekmadienį įspėjo Turkiją nevykdyti puolimo prieš kurdų pajėgas Šiaurės Sirijoje ir tuo pačiu paragino kurdus „neprovokuoti“ Ankaros.

JAV prezidentas pagrasino „sunaikinti Turkiją ekonominiu požiūriu“, jei Turkijos kariuomenė puls JAV remiamus kurdų kovotojus po JAV karių išvedimo iš Sirijos.

D. Trumpas sekmadienį tviteryje skelbė, kad JAV pradėjo išvedinėti apytikriai 2 tūkst. savo karių iš Šiaurės rytų Sirijos, tačiau teigė, kad JAV išlaikys savo pajėgas kaimyniniame Irake.

JAV kariai Sirijoje rėmė kurdų vadovaujamas Sirijos demokratines pajėgas (SDF) kovoje su „Islamo valstybe“ (IS), tačiau gruodžio 19 d. D. Trumpas netikėtai paskelbė apie visišką JAV pajėgų išvedimą, nes kova su IS laimėta.

Toks pareiškimas sukėlė susirūpinimą kurdų kovotojams. SDF kurdų pajėgų pagrindinę dalį sudaro Liaudies apsaugos daliniai (YPG), kuriuos Ankara laiko teroristais, susijusiais su uždrausta Kurdistano darbininkų partija (PKK). Turkija jau nuo praėjusio mėnesio grasina pradėti karinę operaciją prieš kurdus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ach: "JAV prezidentas pagrasino „sunaikinti Turkiją ekonominiu požiūriu“..." - tai tik A, B reiškia ES sunaikinimą.

kauniete-suvalkiete

kauniete-suvalkiete portretas
..norisi sushukti: "O! zmones !!! Ka jus darote zalioje nuostabaus grozio planetoje???? vis kazkuri politiku gauja puola kita valstybe [ar grupe zmoniu…. gyvenkim ,o ne kariaukim ir vis tos "didziosios "valstybes nerimsta savo kvailos didybes kiaute…. kada bus ramybe ZEMEJE--grazuoleje planetoje???kada uzsprings "kasniais svetimu saliu ???tie "didieji"???

visais

visais  portretas
metodais Turkiją nori paveikti JAV, prieš kelis metus nepavykus ginkluotam sąmokslui, dabar sankcijomis grąso
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių