D. Trumpas išaugusį nusikalstamumą Didžiojoje Britanijoje sieja su terorizmu

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) penktadienį pareiškė manąs, kad išaugęs nusikalstamumas Didžiojoje Britanijoje yra susijęs su terorizmu, ir taip dar kartą įsivėlė į politinius debatus jautriomis temomis už Atlanto.

„Naujas pranešimas: „Nusikalstamumas Jungtinėje Karalystėje per metus išaugo 13 proc. dėl paplitusio radikalių islamistų teroro“. Negerai; turime išlaikyti Ameriką saugią!“ – parašė JAV vadovas socialiniame tinkle „Twitter“ ankstų penktadienį.

Ši jo žinutė pasirodė Britanijos statistikos biurui paskelbus duomenis apie per pastarąjį pusmetį Anglijoje ir Velse išaugusį nusikalstamumo lygį.

Statistikos biuro pranešime sakoma, kad šis rodiklis galėjo padidėti dėl to, kad pasikeitė metodas, kaip renkama statistika apie nusikaltimus.

D. Trumpas ne kartą yra sakęs, kad teroro atakos Europoje rodo, jog džihadistų grupuotės kelia pavojų jo šaliai.

Neseniai jis paskelbė jau antrą įsaką, draudžiantį kelių musulmoniškų šalių piliečiams atvykti į Jungtines Valstijas.

Tačiau jo pasisakymai apie terorizmą Britanijoje padidino įtampą Vašingtono santykiuose su Londonu, be to, kilo abejonių, ar įvyks jo planuotas valstybinis vizitas į Britaniją.

Praėjusį mėnesį Britanijos premjerė Theresa May (Tereza Mei) viešai priekaištavo D. Trumpui už tai, kad jis leido sau spėlioti rugsėjo viduryje Londono metropolitene nugriaudėjusio sprogimo priežastis.

D. Trumpas taip pat sulaukė pasipiktinimo, kai birželį po teroro atakos Londone žinute tviteryje liejo kritikos Londono mero musulmono Sadiqo Khano (Sadiko Chano) atžvilgiu.

Keli Britanijos parlamento nariai piktai sureagavo ir į naujausią D. Trumpo pranešimą apie jų šalį.

Konservatorius Nicholas Soamesas (Nikolas Soumsas), britų karo laikų ministro pirmininko Winstono Churchillio (Vinstono Čerčilio) anūkas, pavadino JAV prezidentą „menkysta“ ir pasiūlė jam verčiau užsiimti ginklus reglamentuojančių įstatymų taisymu savo šalyje.

Leiboristas Chrisas Bryantas (Krisas Brajentas) tviteryje parašė: „Gal galėtumėte nesikišti į mūsų reikalus ir kelti nesantaiką? Jūs akivaizdžiai nesuprantate skirtumo tarp priežastinio ryšio ir koreliacijos.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jomajo

Jomajo portretas
Trumpas visai teisus.Apskretusi ta Britanija babajais.Tame drumstame vandenyje ir veisiasi išsigimime fanatikai.Kai jų masė tai kur sugaudysi? Trumpas kalba tai kokią informaciją gauna,gal net viešai neskelbiama.O ne kaip jam vaidenasi,kaip gal būt kam nors atrodo.Ar visi išpuoliai Britanijoje medios paskelbti?Nebukim naivūs.Ten nenorima kelti panikos.Su tuo Brexitu ir taip apsisiko.Dori atvykėliai keliantys ekonomiką "tepa slides".Reikia kažkaip gesinti bangas.

Algis

Algis portretas
A- ha! Uztat pas pati salyje, viskas tiesiog pasakiskai!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių