D. Trumpas ir V. Putinas visgi nesusitiks

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) nesusitiks su Rusijos lyderiu Vladimiru Putinu Vietname vyksiančio regiono viršūnių susitikimo kuluaruose, penktadienį informavo Baltieji rūmai.

Abu prezidentai dalyvaus centriniame Danango mieste penktadienį prasidėsiančiame ir dvi dienas truksiančiame Azijos ir Ramiojo vandenyno ekonominio bendradarbiavimo (APEC) viršūnių susitikime; pastaruoju metu buvo įnirtingai svarstoma, ar jo užkulisiuose bus surengtas ir atskiras JAV bei Rusijos lyderių susitikimas.

„Kas dėl susitikimo su V. Putinu, tas susitikimas niekada nebuvo patvirtintas; jis neįvyks dėl planavimo nesklandumų iš abiejų pusių“, – pareiškė Baltųjų rūmų atstovė spaudai Sarah Sanders (Sara Sanders) prieš pat JAV prezidento lėktuvui nusileidžiant Vietnamo kurorte. Jos pareiškimas turėtų nutraukti bet kokias spėliones dėl galimo jųdviejų susitikimo.

Ketvirtadienį V. Putino patarėjas Jurijus Ušakovas rusų naujienų agentūroms sakė, kad Rusijos ir Jungtinių Valstijų prezidentai Vietname susitiks, tik dar esą nebuvo aiškus to susitikimo laikas ir vieta.

Vis dėlto keliomis valandomis vėliau JAV valstybės sekretorius Rexas Tillersonas (Reksas Tilersonas) pareiškė, kad dėl to susitikimo nieko nebuvo nuspręsta.

Pastarąjį kartą V. Putinas ir D. Trumpas buvo susitikę per Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikimą Vokietijoje liepą.

Rusijos ir JAV santykiai jau seniai yra smarkiai įtempti. Praėjusio mėnesio pabaigoje Vašingtone atliekamame tyrime keliems buvusiems D. Trumpo kampanijos patarėjams buvo pateikti kaltinimai, kad jie slaptai susitikinėjo su rusų pareigūnais, susijusiais su Kremliumi.

Rusija įnirtingai neigia visus jai metamus kaltinimus dėl kišimosi į praėjusių metų JAV prezidento rinkimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Justas

Justas portretas
Turgaus bobutes sakė pasake'!!!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių