D. Trumpas gaivina „Keystone“ ir Dakotos naftotiekių projektus

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) antradienį pasirašė vykdomuosius potvarkius, pagal kuriuos atgaivinamas dviejų prieštaringai vertinamų naftotiekių tiesimas, tačiau pareiškė, kad dėl šių projektų turės būti iš naujo susiderėta.

D. Trumpas uždegė geltoną šviesą tiesti „Keystone XL“ naftotiekį, kuriuo nafta iš Kanados bus gabenama į Meksikos įlankos pakrantėje esančias JAV naftos perdirbimo gamyklas, ir taip pat prieštaringai vertinamą naftotiekį, kirsiantį Šiaurės Dakotos teritoriją.

Tačiau jis pažymėjo, kad abu naftotiekiai bus nutiesti pagal iš naujo suderėtas sąlygas.

„Mes turime iš naujo susiderėti dėl sąlygų“, – pareiškė jis apie „Keystone“ projektą.

„Ketiname iš naujo derėtis dėl tam tikrų sąlygų ir, jeigu jie norės, žiūrėsime, ar galėsime leisti statyti tą naftotiekį“, – pridūrė jis.

Naujasis prezidentas taip pat pasirašė nurodymą, pagal kurį naftotiekių medžiagos turės būti pagamintos Jungtinėse Valstijose, nors kol kas neaišku, kaip jis planuoja užtikrinti šios priemonės vykdymą.

„Nuo šiol vamzdžius pradėsime gaminti Jungtinėse Valstijose“, – pareiškė D. Trumpas.

Baracko Obamos (Barako Obamos) administracija buvo blokavusi šių naftotiekių projektus, iš dalies dėl jų galimo neigiamo poveikio aplinkai.

„Keystone XL“ projektas buvo sustabdytas 2015 metų pabaigoje. Buvęs prezidentas B. Obama tuomet pareiškė, kad šis naftotiekis būtų pakenkęs JAV pastangoms pasiekti visuotinį susitarimą dėl klimato kaitos.

O „Dakota Access“ naftotiekio projektas buvo sustabdytas 2016 metų pabaigoje, nes jį planuota tiesti po Oahės ežeru, tad galėtų būti pakenkta vietos geriamojo vandens šaltiniams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ portretas
Beje tos mašinų gamintojų kuro kolonėlės gali būti klasikinio stiliaus su moderne įranga viduje, tai suteks tuoms kolonėlėms jaukumo jausmo iš tu gerų laikų po karo maždaug kokių 50-jų, todėl tokios jaukios kolonėlės bus daug patrauklesnės vairininkams, tuomet jos daugiau uždirbs nei tos atsei modernios kičinės kuro kolonėlės !.

DJ

DJ portretas
Vadinasi rinkoje bus daugiau naftos kuri žinoma dėl to atpigs, bet naftos perdirbėjams tik į naudą nes turės daug mažiau kaštų perkant gryną naftą perdirbimui, tai reiškia, kad JAV galės pradėi eksportuoti savo naftos produktus visam pasauliui už priimtiną kainą, dėl to JAV galės visiškai atsisakyti naftos importo į JAV, bet naftos produktai veiks pagal koncepciją Made ir USA vamzdžiai irgi ir viskas kitkas kas yra labai kokybiškai gaminama JAV !. Be to yra dar tokia idėja, kad visiškai atsisakyti automobilių pardavimo dilerių kurie galės bus tik kaip dėvėtu mašinų pardavėjai su autoservisais, tačiau atsiras naujų mašinų parduotuvių kurios bus teisioginės mašinų gamintojų parduotuvės ir tuomet be jokių tarpininkų dilerių mašinų kainos gali būti maždaug 50% mažesnės nei dabar, yra dar vieną idėja,kad kartu atsirastu kuro kolonėlių su mašinų gamintojo pavadinimu, ten bus kartu ir parduotuvė, kavinė , šalia motelis ir nedidelis miškelis kuris bus labai naudingas švaresniai atmosferai!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių