D. Trumpas Baltuosiuose rūmuose priims Rusijos diplomatijos vadovą

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) trečiadienį Baltuosiuose rūmuose susitiks derybų su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu.

S.Lavrovas bus aukščiausio rango Rusijos pareigūnas, su kuriuo susitiko D.Trumpas nuo tada, kai sausį pradėjo eiti prezidento pareigas.

Prezidentas Rusijos diplomatijos vadovą priims 10 val. 30 min. (17 val. 30 min. Lietuvos laiku) Baltųjų rūmų Ovaliajame kabinete.

Ši S.Lavrovo kelionė į Vašingtoną yra pirmoji per pastaruosius ketverius metus.

Vizito metu ministras taip pat susitiks su JAV valstybės sekretoriumi Rexu Tillersonu (Reksu Tilersonu), Maskvai siekiant JAV paramos savo planui įsteigti vadinamąsias saugias zonas Sirijoje.

Jungtinės Valstijos nedalyvauja susitarime dėl saugumo zonų, kurį praėjusį ketvrtadienį Kazachstano sostinėje Astanoje pasirašė Damasko režimo rėmėjai Rusija ir Iranas bei sukilėlius palaikanti Turkija.

Vašingtonas itin santūriai pasveikino šį susitarimą ir ir išsakė abejonių dėl Irano vaidmens užtikrinant plano įgyvendinimą.

D.Trumpo ir S.Lavrovo susitikimas įvyks kitą dieną po to, kai JAV prezidentas netikėtai atleido iš pareigų Federalinio tyrimų biuro direktorių Jamesą Comey (Džeimsą Komį). Dėl šio sprendimo dėmesio centre vėl atsidūrė kaltinimai Rusijai dėl kišimosi į JAV rinkimus.

FTB padar ė išvadą, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas palaimino didžiulio masto kampaniją, kurios tikslas buvo padidinti D.Trumpo šansus laimėti pernai vykusius prezidento rinkimus. J.Comey savo ruožtu vadovavo tyrimui dėl galimo D.Trumpo rinkimų komandos narių bendrininkavimo su Maskva siekiant to tikslo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA   NA portretas
trūksta dar kiniečių ir galės dalintis žemės rutulį ,______bet kiniečiai nesidalindami, tyliai gauna ko nori ,,,sėkmės ,kas stipresnis tas "gudresnis ",,,,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių