D. Trumpo akibrokštas: S. Husseinas gerai žudė teroristus

  • Teksto dydis:

JAV prezidentu siekiantis tapti Donaldas Trumpas, kuris dažnai kritikuoja dabartinio šalies vadovo Baracko Obamos ir jo buvusios valstybės sekretorės Hillary Clinton užsienio politiką, netikėtai pagyrė velionio Irako diktatoriaus Saddamo Husseino negailestingumą.

„Saddamas Husseinas buvo blogas vyrukas, tiesa? Bet ar jūs žinot, ką jis darė gerai? Jis žudė teroristus. Jis tai darė labai gerai“, – D. Trumpas sakė savo šalininkams antradienio vakarą per savo kampanijos renginį Rolio mieste Šiaurės Karolinoje.

„Nesupažindindavo su jų teisėmis; su jai nesikalbėdavo. Jeigu jie būdavo teroristai – viskas baigta“, – tęsė jis.

D. Trumpas anksčiau yra sakęs, kad pasaulis būtų „100 proc. geresnis“, jeigu diktatoriai, tokie kaip S. Husseinas ir velionis Libijos vadovas Muamaras Kadhafi (Muamaras Kadafis), tebebūtų valdžioje.

Daugelis D. Trumpo pareiškimų užsienio politikos tema sulaukdavo prieštaringų vertinimų, netgi Respublikonų partijoje, kuri po kelių savaičių turėtų jį oficialiai iškelti savo kandidatu į prezidento postą.

Jis yra sakęs, kad Jungtinės Valstijos per daug įsitraukusios į pasaulio reikalus, reiškė abejones dėl NATO vaidmens ir dėstė, kad Amerika buvo išnaudojama valstybių, kurioms naudingas saugumo bendradarbiavimas su Vašingtonu ir jo siunčiami kariniai kontingentai.

Kai kurie kritikai Respublikonų partijoje aiškino, kad D. Trumpo siūloma strategija reikštų JAV grįžimą prie izoliacinės politikos pasaulyje, kuris tampa vis pavojingesnis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ  portretas
Klounas Žirinovskis-II eilinį kartą parodo savo intelekto koeficientą kuris tinka tik TV šou ir prostitučių konkursams !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių