D. Medvedevas: JAV sankcijas Rusija užginčys Pasaulio prekybos organizacijoje

  • Teksto dydis:

Dėl krizės Ukrainoje Jungtinių Amerikos Valstijų paskelbtas sankcijas Rusija užginčys Pasaulio prekybos organizacijoje (PPO), pareiškė penktadienį ministras pirmininkas Dmitrijus Medvedevas.

„Kai JAV įvedė prieš Rusiją sankcijas, kurios sukuria negatyvias pasekmes išorės prekybai, mes šias sankcijas nutarėme užginčyti Pasaulio prekybos organizacijoje, – sakė jis Tarptautiniame juridiniame forume. – Nors mes suprantame, kad tai nebus paprasta, nes JAV turi ir doktrininį, ir praktinį autoritetą PPO; ši valstybė yra lyderė tarp prekybos ginčus keliančiųjų PPO“.

Vašingtonas yra paskelbęs sankcijas aukšto rango Rusijos pareigūnams ir verslininkams iš artimos prezidentui Vladimirui Putinui aplinkos, kai Rusija kovo mėnesį aneksavo Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį, ir kaltina Kremlių separatistų maišto skatinimu.

Rusija, PPO nare tapusi 2012 metais, jau keletą kartų ginčijo panašias Europos Sąjungos skelbtas baudžiamąsias sankcijas, bet pirmą kartą tokių priemonių ėmėsi prieš Jungtines Valstijas.

Vakarai tvirtina esą pasirengę skelbti naujas, didesnio masto ekonomines sankcijas Rusija, jeigu ši ir toliau destabilizuos padėtį Ukrainoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių