D. Grybauskaitė su kitų šalių vadovais pasirašys Romos deklaraciją dėl ES ateities

  • Teksto dydis:

Minėdami Europos Sąjungos (ES) šešiasdešimtmetį, Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė su kitų Europos šalių vadovais šeštadienį Romoje turėtų pasirašyti deklaraciją dėl bendrijos ateities.

ES lyderiai Italijos sostinėje sieks demonstruoti pasiryžimą kurti bendrą ateitį, nepaisant ES užgriuvusių krizių bangos ir būsimų skyrybų su Britanija.

Šiuo metu Europoje daug diskutuojama apie Vokietijos ir Prancūzijos siūlymus kurti „kelių greičių“ Europą, kur dalis šalių galėtų gilinti integraciją greičiau nei kitos tam tikrose srityse, pavyzdžiui, gynybos ar ekonomikos.

Romos deklaracijos tekstą diplomatai suderino dar šios savaitės pradžioje. Joje deklaruojamas pasiryžimas spręsti iššūkius, kuriuos kelia „regioniniai konfliktai, terorizmas, didėjantis migracijos spaudimas, protekcionizmas bei socialinė ir ekonominė nelygybė“.

Susitikimo išvakarėse D.Grybauskaitė ES pavadino „unikaliu demokratijos, taikos, žmogaus teisių ir gerovės pavyzdžiu“.

„ES šalys ne kartą įrodė, kad dirbant išvien įmanoma įveikti sunkiausias krizes. Todėl, jei bus politinė valia ir noras sutarti, ES sugebės atsinaujinti, geriau įsiklausyti į piliečių lūkesčius ir tapti stipresne, dar geriau funkcionuojančia Bendrija“, – pranešime spaudai teigė prezidentė.

Apklausų duomenimis, lietuvių pasitikėjimas ES ir jos institucijose yra vienas aukščiausių visoje bendrijoje. Stebėtojai lietuvių palankumą ES aiškina finansine parama, galimybe laisvai keliauti ir dirbti bei išaugusia Rusijos grėsme.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jotautas

Jotautas portretas
Atlyginimai ir pensijos prie valstiečių didės 4 ar 5 kartus iki ES lygio. Ginklavimuisi reikia skirti tik 7 mln, eurų, nes Rusija nepuls Lietuvos. Jei puls tai tik Lenkiją ar Ukrainą. beje Kremliaus Rusija nepuolė Moldovos, o Padniestė nuo amžių buvo Maskvos kunigaikštystės. Rusija nepuolė ir Gruzijos, o tik taikingieji Kremliaus tankai riedėjo į Tbilisį pad4ti gruzinams (kaip Lietuvoj 1940). Kremliaus Rusija niekada nepuolė Ukrainos. Krymą užėme žali žmogeliukai, o ne Rusijos kariai. Niekas nepuolė Donecko ir Luhansko sričių - ten įvyko laisvi referendumai, ir jokio Ukrainos pritarimo nereikėjo. Štai kai Čečėnija su prezidentu Dudajevu nutarė išeiti iš Rusijos Federacijos, tai Rusijos visos liaudies pritarimo reikėjo. Visomis keturiomis pritariu Anonimo, Tru ir Jules aiškinimui, kad Kremliaus Rusija Lietuvos NEPULS. Žinoma, gali užpulti kokią Siriją, kokius Emiratus,. Saudo Arabiją, bet Lietuvos - niekados !

Zigmas

Zigmas portretas
Bet tas Anonimas visiškai be varžtų. Laikas jam keliauti į psichiatrinę sanatoriją. Man atrodo, kad jis ir :))), nes stilius toks pat šlykštus. Tokio brudo dar neregėjom - kažkoks kolonistas. Tokiam. matyt, mergaitę papjauti, mašiną pagrobti - vieni niekai.

Pasvalietis

Pasvalietis portretas
Tam :))). Esi žemo išsilavinimo lygio. Elgiesi nepadoriai. Bet pats to nesupranti, tiesa? Berniuk, nepasirodyk esąs nemokša. Čia esi ne tarp nepilnamečių, bet tarp suaugusių žmonių. Elkis civilizuotai, kaip suaugęs žmogus, o ne kaip vaikigalis.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių