D. Cameronas susitinka su J.-C. Junckeriu derybų dėl ES reformų

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) pirmadienį numatęs priimti Europos Komisijos vadovą Jeaną-Claude'ą Junckerį (Žaną Klodą Junkerį), pradėdamas diplomatinėmis pastangomis užtikrinti ES reformas prieš jo šalyje numatomą referendumą dėl Britanijos narystės Bendrijoje.

Susitikimas vyksta toki metu, kai britų vyriausybė yra paskelbusi, kad dauguma Britanijoje gyvenančių ir teisę ten gyventi turinčių Europos Sąjungos piliečių referendume nebalsuos.

Pasak šaltinio D.Camerono vyriausybėje, svarbu, kad Britanijos, Arijos ir Sandraugos šalių piliečiai „būtų tarp priimančiųjų sprendimą“ lemiamame balsavime.

D.Cameronas ir J.-C.Junckeris surengs „darbo vakarienę“ premjero užmiesčio rezidencijoje Čekerse, o vėliau šią savaitę D.Cameronas susitiks su Vokietijos kanclere Angela Merkel ir Prancūzijos prezidentu Francois Hollande'u (Fransua Holandu).

Nepaisant D.Camerono ankstesnių pastangų užkirsti kelią J.C.Junckeriui tapti EK vadovu, šis sakė esąs „pasirengęs dirbti“ su premjeru, kuris buvo perrinktas anksčiau šį mėnesį, ir „sudaryti teisingą sutartį su JK (Jungtine Karalyste)“.

D.Camerono pažadas britų rinkėjams iki 2017 metų surengti referendumą dėl Britanijos narystės ES jam užtikrino pergalę rinkimuose ir antrą premjero kadenciją.

Ketvirtadienį ir penktadienį D.Cameronas lankysis keliose Europos sostinėse, susitiks su Danijos, Nyderlandų, Prancūzijos, Lenkijos ir Vokietijos vadovais, siekdamas užsitikrinti jų paramą.

Ministras pirmininkas siekia pasikalbėti su 27 šalių vadovais prieš Europos Tarybos viršūnių susitikimą birželio pabaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių