D. Cameronas sušaukė paskutinį savo kabineto posėdį

  • Teksto dydis:

Britanijos ministras pirmininkas Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) antradienį sušaukė paskutinį vyriausybės posėdį, prieš pasitraukdamas iš lyderio posto, kuriame dirbo šešerius metus, o būsimoji premjerė Theresa May (Teresa Mei) ruošiasi suformuoti naują kabinetą, kuriam vadovaujant šalis pasitrauks iš Europos Sąjungos.

D. Camerono paskutinė visavertė darbo diena išaušo anksčiau negu tikėtasi po dramatiškų posūkių jo įpėdinio rinkimų procese. Th. May pakeis jį nepraėjus nė trims savaitėms po Britanija supurčiusio plebiscito, per kurį šalis apsisprendė išstoti iš ES.

Vidaus reikalų sekretorė Th. May, buvo paskelbta valdančiosios centro dešiniosios Konservatorių partijos lydere pirmadienį, kai jos vienintelė likusi varžovė – jaunesnioji energetiko ministrė Andrea Leadsom (Andrėja Lidsom) – pasitraukė iš kovos.

D. Cameronas apie savo planus atsistatydinti paskelbė tuojau po to, kai paaiškėjo, kad jo pastangos įtikinti britus per birželio 23 dieną įvykusį referendumą balsuoti už tolesnę narystę Bendrijoje buvo nesėkmingos.

Jis trečiadienį paskutinį kartą dalyvaus premjero klausimų ir atsakymų sesijoje parlamente, o vėliau susitiks su karaliene Elizabeth II (Elzbieta II) ir oficialiai informuos ją apie savo atsistatydinimą.

Tuomet monarchė įpareigos Th. May, naująją parlamento daugumos lyderę, suformuoti naują vyriausybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių