Elizabeth II priėmė D. Camerono atsistatydinimą ir patvirtino naują premjerę

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos karalienė Elizabeth II (Elzbieta II), susitikusi su premjeru Davidu Cameronu (Deividu Kameronu), priėmė pastarojo atsistatydinimą.

„Gerbiamasis parlamento narys Davidas Cameronas turėjo audienciją su karaliene šį vakarą ir įteikė savo atsistatydinimo iš premjero ir iždo pirmojo lordo pareigų prašymą, kurį Jos Didenybė malonėjo patenkinti“, – sakoma monarchės ryšių sekretoriaus pranešime.

Tada į Bakingamo rūmus atvyko Theresa May (Tereza Mei), kurią karalienė ilgai netrukus patvirtino Didžiosios Britanijos ministre pirmininke.

Kalba prie premjero rezidencijos

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) prie premjero rezidencijos Dauningstrito 10 pastato pasakė kalbą.

Savo kalboje jis sakė, kad būti ministru pirmininku jam buvo didžiausia garbė jo gyvenime.

Greta jo buvo žmona Samantha (Samanta) ir vaikai Nancy (Nensė), Elwenas (Elvenas) ir Florence (Florens).

D.Cameronas savo tarnybą įvertino teigiamai ir pasakė, kad palieka šalį stipresnę ir geresnę.

Jis palinkėjo savo įpėdinei Theresa May (Terezai Mei) sėkmės derybose dėl Britanijos pasitraukimo iš Europos Sąjungos. Būtent toks britų rinkėjų sprendimas privertė jį trauktis iš posto.

Jis papozavo fotografams prie garsiųjų juodųjų durų, pažymėtų 10 numeriu, ir kartu su savo šeima sėdo į limuziną ir išvažiavo į Bakingamo rūmus įteikti karalienei Elizabeth II (Elzbietai II) savo atsistatydinimo prašymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mindaugas

Mindaugas portretas
Nereikejo Kameronui ir pradeti ta referenduma. Pats prisidare, pats ir gailisi dabar. Mat laime buti premjeru..., Jau velu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių