D. Cameronas: Nigerija ir Afganistanas – ,,fantastiškai“ korumpuotos šalys

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) antradienį pareiškė, kad Nigerija ir Afganistanas „galbūt yra dvi labiausiai pasaulyje korumpuotos šalys“ netikėtai į viešumą iškilusiuose komentaruose, bet gyrė tų valstybių lyderių planus dalyvauti Londone vyksiančioje kovos su korupcija konferencijoje.

Premjeras buvo nufilmuotas išsakantis tą nuomonę karalienei Elizabeth II (Elzbietai II) ir Kenterberio arkivyskupui Justinui Welby (Džastinui Velbiui) per vieną renginį Bakingamo rūmuose.

„Į Britanija atvyksta kai kurių fantastiškai korumpuotų šalių lyderiai“, – sakė D.Cameronas, turėdamas omenyje antikorupcinę konferenciją, kuriai jis pirmininkaus ketvirtadienį.

„Nigerija ir Afganistanas yra, ko gera, dvi labiausiai pasaulyje korumpuotos šalys“, – pridūrė jis.

J.Welby, kuris prieš tapdamas dvasininku dirbo naftos pramonės administratoriumi Vakarų Afrikoje ir prisidėjo sprendžiant konfliktus Nigerijoje, pabrėžė, kad „šis konkretus prezidentas iš tikrųjų nėra korumpuotas“.

„Jis iš tikrųjų stengiasi“, – pripažino D.Cameronas. Karalienė irgi pasakė J.Welby: „Jis stengiasi, tiesa?“

Ne visiškai aišku, apie kurį lyderį jie kalbėjo, bet artėjančioje konferencijoje dalyvaus tiek Nigerijos prezidentas Muhammadu Buhari (Muhamadus Buharis), tiek Afganistano prezidentas Ashrafas Ghani (Ašrafas Ganis).

M.Buhari atstovas Garba Shehu (Garba Šehus) savo pranešime pareiškė, kad tie komentarai yra „nesmagūs“.

Nigerijos lyderis ėmėsi didelio masto kovos su korupcija, atėjęs į valdžią prieš metus. Planuojama, kad trečiadienį jis pasakys kalbą Londone šia tema.

Afganistano vadovas A.Ghani irgi žadėjo sutramdyti vešinčią korupciją, kai buvo išrinktas 2014 metais.

Antradienį Dauningo gatvės atstovė sakė, kad D.Camerono biuras nekomentuos premjero privataus pokalbio, bet pažymėjo, kad M.Buhari ir M.Ghani „yra pripažinę korupcijos iššūkio, su kuriuo jie susiduria savo šalyse, mastą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių