D. Cameronas įtikinėja Lenkijos lyderius pritarti jo susitarimui su ES

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos vyriausybės vadovas Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) penktadienį regis per žingsnį priartėjo prie ES masto susitarimo, turinčio užkirsti kelią vadinamajam „Brexit“ (Britanijos pasitraukimo) scenarijui, kai Lenkijos lyderis pasakė esąs „labai patenkintas“ dvišalių derybų rezultatu.

Įtakingasis valdančiosios Lenkijoje partijos lyderis Jaroslawas Kaczynskis (Jaroslavas Kačynskis) po derybų su D.Cameronu dėl prieštaringai sutikto pasiūlymo apriboti socialines pašalpas iš ES į Britaniją atvykusiems migrantams, pasakė, kad „mes pasiekėme didį susitarimą“.

J.Kaczynskis sakė žurnalistams, kad Britanijoje gyvenantys lenkai turės „visišką savo teisių į pašalpas apsaugą“, taip pat ir į „išmokas Lenkijoje gyvenantiems jų vaikams“.

Daugelis J.Kaczynskį laiko tikruoju reikalų tvarkytoju ministrės pirmininkės Beata Szydlo (Beatos Šydlo) vyriausybėje, sudarytoje vien iš dešiniojo sparno populistinės partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS), spalį laimėjusios rinkimus, atstovų.

J.Kaczynskis taip pat sveikino Britanijos „ryžtą plataus masto bendradarbiavimui saugumo srityje“.

Didžiosios Britanijos vyriausybės vadovas D.Cameronas penktadienį derybomis Lenkijoje pradėjo dvi savaites truksiančias diplomatines pastangas įtikinti Europos Sąjungos lyderius pritarti siūlomoms Bendrijos reformoms, kurios galbūt padėtų išlaikyti Jungtinę Karalystę 28-ių šalių bloke.

Susitikęs su Lenkijos premjere B.Szydlo aptarti prieštaringai vertinamo plano laikinai apriboti galimybę iš ES valstybių į Britaniją atvykusiems imigrantams gauti socialines lengvatas, D.Cameronas pabrėžė, kad jų šalys turi „bendrų interesų“, ir kalbėjo apie „ilgalaikę Varšuvos ir Londono partnerystę“.

„Visada būna temų, dėl kurių reikia tartis“, – sakė B.Szydlo žurnalistams per bendrą su D.Cameronu spaudos konferenciją, pridūrusi, jog Lenkijai yra „labai svarbu“, kad Britanija liktų Europos Sąjungoje.

„Per milijonas lenkų gyvena ir dirba Britanijoje. Jų darbas didina Britanijos BVP (bendrąjį vidaus produktą), tad mes norime, kad jie galėtų naudotis tokiomis pat galimybėmis, kaip ir britai“, – sakė Lenkijos vyriausybės vadovė.


Šiame straipsnyje: Davidas CameronasLenkijaES

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių