D. Cameronas ir A. Merkel susitiko tartis dėl ES ateities

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas penktadienį priėmė Vokietijos kanclerę Angelą Merkel savo užmiesčio rezidencijoje, kur jie ketina aptarti Jungtinės Karalystės ateitį Europos Sąjungoje ir kitus klausimus.

Davidas Cameronas, kuriam tą dieną sukako 49 metai, pozavo nuotraukoms vaikštinėdamas su A.Merkel premjero rezidencijoje Čekerse Bakingamšyro grafystėje pietų Anglijoje, kur jis dažnai rengiant neformalius susitikimus su kitų šalių lyderiais.

„Džiaugiuosi galėdamas pasveikinti Angelą Merkel Čekerse, – rašė jis. – Diskutuojame apie kovą su terorizmu, Siriją ir ES.“

D.Cameronas yra pasiūlęs iki 2017 metų pabaigos surengti referendumą dėl Britanijos narystės ES. Jis taip pat susitikinėjo su Europos lyderiais mėgindamas užsitikrinti reformų 28 šalių bloke prieš tą plebiscitą.

Premjeras tvirtina agituosiantis už pasilikimą reformuotoje ES, bet perspėjo negalintis „garantuoti“, kad jo pastangos pakartotinėse derybose dėl Britanijos narystės Bendrijoje sąlygų bus sėkmingos.

„Jeigu negalėsiu užsitikrinti dalykų, kurių reikia Britanijai, tuomet neatmetu jokių (scenarijų) vaidmenyje, kurį atlikčiau, nes mums reikia tų pokyčių“, – D.Cameronas sakė anksčiau šią savaitę.

A.Merkel ragino Britaniją pasilikti Europos Sąjungoje, be to per šį susitikimą ji tikriausiai reikalaus, kad D.Cameronas išdėstytų savo poziciją.

Taip pat tikėtina, kad bus tariamasi dėl Europos pabėgėlių krizės, nes A.Merkel patiria didėjantį spaudimą namuose dėl savo atvirų durų politikos.

Tęsdamas savo diplomatines pastangas, D.Cameronas anksčiau penktadienį susitiko su Estijos premjeru Taavi Roivas (Taviu Reivu).“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių