CŽV: Rusija kišosi į JAV rinkimus, kad padėtų laimėti D. Trumpui

  • Teksto dydis:

Slaptas JAV Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) tyrimas rodo, kad Rusija stengėsi paveikti praeitą mėnesį vykusius Amerikos prezidento rinkimus respublikonų kandidato Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) naudai, penktadienį pranešė dienraštis „The Washington Post“.

Ši išvada sulaukė itin aštraus išrinktojo prezidento štabo atsako.

„Tie patys žmonės sakė, kad Saddamas Husseinas (Sadamas Huseinas) turi masinio naikinimo ginklų“, – sakoma D.Trumpo valdžios perėmimo komandos pranešime.

„Rinkimai jau seniai baigėsi kaip viena didžiausių per visą istoriją pergalių Rinkikų kolegijoje. Dabar laikas judėti toliau ir „Padaryti Ameriką vėl didžią“, – pridūrė komanda, cituodama D.Trampo kampanijos šūkį.

„The Washington Post“ pranešimas pasirodė kadenciją baigiančiam prezidentui Barackui Obamai (Barakui Obamai) įsakius iš naujo ištirti visas kibernetines atakas, užfiksuotas per 2016 metų rinkimų ciklą. Be to, Kongresas vis garsiau reikalauja daugiau informacijos apie Rusijos kišimosi į rinkimų kampaniją mastą.

Laikraštis citavo tyrimui artimus pareigūnus, kurie sakė, kad su Maskva ryšius palaikantys asmenys nutekino su vyriausybių slaptumu kovojančiam tinklapiui „WikiLeaks“ laiškų, pavogtų iš Demoktatų nacionalinio komiteto, demokratų kandidatės Hillary Clinton (Hilari Klinton) kampanijos vadovo ir kitų veikėjų elektroninio pašto paskyrų.

„WikiLeaks“ gautą medžiagą atskirais paketais skelbė kelis mėnesius iki rinkimų ir tokiu būdu pablogino H.Clinton pozicijas varžantis dėl Baltųjų rūmų.

Rusai buvo užsibrėžę padėti laimėti Donaldui Trumpui, o ne vien sutrikdyti JAV rinkimų procesą, rašo „The Washington Post“.

„Žvalgybos bendruomenės vertinimais, Rusijos tikslas buvo suteikti geresnes galimybes vienam kandidatui prieš kitą – padėti Trumpui būti išrinktam. Toks yra bendras požiūris“, – laikraštis citavo vieną JAV pareigūną, informuotą apie praeitą savaitę įvykusį žvalgybos pareigūnų susitikimą su svarbias pareigas užimančiais senatoriais.

CŽV agentai sakė įstatymų leidėjams, kad „visiškai aišku“, jog Rusijos tikslas buvo pasiekti, kad būtų išrinktas D.Trumpas, sakė „Post“ pašnekovai, citavę gausėjančius įrodymus iš daugelio šaltinių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ka

Ka  portretas
beretnikai, komentuotojai uz 0.15 eurocentu, laikas kokybiska vazelina pirktis ir treniruokites tinkamai pasilenkt. Laukia rimtas darbas.

Vytas

Vytas portretas
Cia jau stumykla komkreti..Tik kas tai jau rusai..Kada atsimerks ir supras,kad jie nieko blogo nedaro..

o

o portretas
ka jus durniai daret su savo /demokratija jei kgb graziai apviniojo apie pirsta gal ir mosad dasidejo?...siandie jums lieka tik pakso atveis ir apkalta nes jei jau atvirai busimas prezidentas bendrauja sugenerolu kuriam patinka zudyti zmones/pasiutes suo/ tai ir jis ne geresnis ir laikas susirupinti siu individu psichika... jankiai nesnauskit nes kinai nelauks...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių