Čilės karinio jūrų laivyno karininkas – pirmasis prisipažinęs esąs gėjus

  • Teksto dydis:

Vienas Čilės karinio jūrų laivyno karininkas trečiadienį pateko į istoriją prisipažinimu, kad yra gėjus, – iki jo šioje konservatyvioje katalikiškoje šalyje to nebuvo padaręs joks kariškis.

„Nėra nieko geriau kaip būti savimi“, – spaudos konferencijoje sakė 24 metų Mauricio Ruizas (Maurisijus Ruisas), kuris atrodė drovus.

Jis sakė, kad jau informavo savo vyresnybę, nes pavargo gyventi dvejopą gyvenimą, o paskui nusprendė pasikalbėti ir su žiniasklaida.

Čilė yra itin konservatyvi šalis, kurioje net skyrybos iki 2004 metų nebuvo leidžiamos. Šalyje buvo paplitusi įtariamų gėjų pajėgose ir bendrai visuomenėje diskriminacija, tačiau diskutuojama dėl įstatymo tos pačios lyties asmenų santuokų klausimu.

„Man svarbu žengti šį žingsnį, nes būti slopinamam yra nepriimti to, kas esi, ir tai darė mane nelaimingą“, – sakė M.Ruizas.

Gėjams Čilėje gali būti sunku. Įtariamiems neonaciams nužudžius jauną gėjų Danielį Zamudio (Danielį Samudijų), 2012 metais buvo priimtas įstatymas, kuriuo baudžiama už diskriminaciją rasiniu, seksualinės orientacijos ar socialinio statuso pagrindu.

Gėjų teisių gynimo grupės sveikino M.Ruizo pareiškimą.

„Jis priėmė novatorišką sprendimą, vertą drąsių žmonių, kurie žengia pirmąjį žingsnį“, – sakė Homoseksualistų integracijos ir išvadavimo judėjimo atstovas Oscaras Rementeria (Oskaras Rementerija).

Pasak M.Ruizo, jo partneris iš pradžių nenorėjo, kad jis pasiskelbtų viešai, nes baiminosi dėl jo saugumo. Tačiau spaudos konferencijoje partneris stovėjo šalia jo.

Galiausiai reakcija nebuvo tokia priešiška, kaip jis tikėjosi, sakė M.Ruizas ir pridūrė: „Nežinau, ko bijojau“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių