Chimkų miško gynėja J. Čirikova persikėlė gyventi į Estiją

  • Teksto dydis:

Rusijos opozicijos veikėja ir Judėjimo už Chimkų mišką lyderė Jevgenija Čirikova kartu su savo šeima iš Rusijos persikėlė į Estiją ir dabar gyvens Talino Kristynės rajone.

„Sprendimą persikelti nuolatiniam gyvenimui į Estiją paskatino kelios priežastys. Visų pirma, nusprendžiau iš Rusijos iškelti savo pažeidžiamiausią tašką – vaikus“, - šeštadienį per interviu Estijos televizijos ir radijo korporacijos ERR portalui sakė J.Čirikova.

38 metų aktyvistės teigimu, „Rusijoje vykdomos represijos prieš visuomeninius aktyvistus“, o Estija yra „laisva šalis ir čia nėra jokių apribojimų visuomeninei veiklai“.

„Čia negali būti Rusijos visuomenininkui tipiškų situacijų, kai pas jį ateinama į namus atlikti kratos. Čia galiu efektyviau užsiimti savo visuomeniniais ekologijos projektais“, - teigė J.Čirikova.

Ji pažymėjo, kad Estija yra netoli Rusijos: „Bet kuriuo momentu galiu operatyviai atvykti į Rusiją savo visuomeniniais ekologijos klausimais. Jeigu ir būsiu sulaikyta, tai lies tik mane, o ne mano vaikus“.

Ji teigė, kad jos šeima maloniai nustebo, kad Estijoje yra tiek daug etninių rusų.

J.Čirikova pridūrė, kad jos abi dukros - Liza ir Saša - nepatyrė streso, susijusio su atvykimu į kitą šalį, nes joje gan nemažai žmonių gerai kalba rusiškai.

„Tačiau mes vis tiek planuojame mokytis estų kalbos, nes nauja kalba – tai naujas pasaulis“, - sakė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arminas

Arminas portretas
Prietranka ta Čirikova... Kvaila per visą pilvą... Per protestus Maskvoje lakstė į JAV ambasadą, Rusijos spec tarnybos tai užfiksavo ir panaudojo tinkamai. Kvaila boba, pati save demaskavo.

Zradko Peremogovyc Banderlog

Zradko Peremogovyc Banderlog portretas
be reikalo isileido vatnyke koloradke i estonija. Tuoj prades vodka lakt, meska vedziot po miesta, balaika grot, okupuot, aneksuot ir t.t. nu visos bedos
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių