Čekijos parlamentas nepritarė pasiūlymui pareikšti nepasitikėjimą vyriausybe

  • Teksto dydis:

Penktadienį Čekijos parlamento žemieji rūmai nepritarė pasiūlymui pareikšti nepasitikėjimą Andrejaus Babišo vyriausybe. Tai pranešė Čekijos radijas.

Jo duomenimis, opozicija turėjo surinkti 101 iš 200 deputatų balsų. Prieš nepasitikėjimo votumą balsavo 78 parlamentarai, atstovaujantys premjero vadovaujamam politiniam judėjimui ANO (Nepatenkintų piliečių akcija), ir komunistai (15 deputatų). Socialdemokratai atsisakė dalyvauti balsavime ir paliko posėdžių salę.

Šešios dešiniosios Čekijos parlamentinės opozicijos partijos paragino A. Babišą atsistatydinti, kai portale „Seznam“ pasirodė informacija, kurioje buvo teigiama, jog premjeras trukdė policijai apklausti savo 35 metų sūnų iš pirmosios santuokos Andrejų Babišą jaunesnįjį, fiktyvų savininką jo bendrovės „Čapi hnizdo“ („Gandro lizdas“), kuri apgaule gavo 2 milijonus eurų dotacijų iš ES fondų. A. Babišas jaunesnysis reporteriams tvirtino, kad vienas iš jo įtakingo tėvo kompanijos darbuotojų jį prievartą buvo išvežęs į Krymą.

Premjeras, kalbėdamas parlamente, pavadino šią publikaciją melu, kurio tikslas - „nuversti vyriausybę“. Pasak A. Babišo, žurnalistai jį medžioja ir daro iš jo nusikaltėlį.

Ministras pirmininkas pranešė, kad jo sūnus serga šizofrenija ir nuolat gyvena Šveicarijoje su savo motina. Dėl vyriausybės vadovą šmeižiančios publikacijos buvusi premjero žmona ir jo sūnaus motina padavė reportažo autorius į Šveicarijos teismą.

Opozicija parlamente turi 92 iš 200 vietų. Kad būtų pareikštas nepasitikėjimas vyriausybe, reikalingi 101 deputato balsai. ANO ir vyriausybinei koalicijai priklausanti Čekijos socialdemokratų partija turi 93 vietas. Vyriausybę taip pat remia komunistai, kurių frakciją sudaro 15 deputatų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių