Buvusiai sekso darbuotojai – damos titulas ir ordinas už nuopelnus

  • Teksto dydis:

Tarp Naujosios Zelandijos pirmadienį paskelbtų apdovanojimų Karalienės gimimo dienos proga yra damos titulas buvusiai sekso darbuotojai, pripažįstant jos nuopelnus sekso industrijai.

Catherine Healy (Ketrin Hili) labai daug nuveikė, kad Naujoji Zelandija 2003 metais nuspręstų nebelaikyti sekso darbo kriminaliniu nusikaltimu ir priimtų vienus liberaliausių prostitucijos įstatymų pasaulyje.

Tačiau 62 metų moteris sako nustebusi dėl ordino „Už nuopelnus“.

„Tai ne toks dalykas, kokio būčiau tikėjusis, – ji sakė Naujosios Zelandijos radijui. – Iš tikrųjų visuomet sakau, kad tikiuosi auštant būti areštuota, o ne sulaukti tokios didžiulės garbės; mane tai labai paveikė, labai sujaudino.“ 

C. Healy nuo 1989 metų vadovauja sekso darbuotojų teises ginančiai ir jų švietimu besirūpinančiai organizacijai „New Zealand Prostitutes Collective“. Padėkos rašte C. Healy sakoma, kad ji pavertė šią organizaciją „visame pasaulyje gerbiama visuomenės sveikatos paslaugų tiekėja“.

C. Healy vadovavo kampanijai už 2003 metų įstatymų reformą, kuri sudarė sąlygas viešnamiams ir gatvių darbininkėms dirbti legaliai.

Ši reforma reiškė, kad sekso darbuotojas ėmė ginti darbo, sveikatos ir saugumo įstatymai, kad jos įgavo teisių, kurių anksčiau niekada neturėjo.

Pasak C. Healy, jos naujasis titulas demonstruoja, kad visuomenės požiūris labai pasikeitė.

„Tai garbė, o jos suteikimas man reiškia pasakymą: „Gerai, gerai, galite įeiti, nebebūti šaltyje, jūs ir jūsiškiai“, – nacionaliniam transliuotojui sakė ji.

Naujoji Zelandija apdovanojimus teikia dukart per metus: pasitinkant Naujuosius metus ir per oficialų karalienės Elizabeth II (Elzbietos II) gimtadienį birželio pradžioje.

Tarp kitų šį pirmadienį apdovanotų asmenų yra buvęs ministras pirmininkas Billas Englishas (Bilas Inglišas) – jis tapo riteriu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Profesija kaip profesija, ir kuo ji skirias nuo artisčių ir dainininkių?.. :|

WWW

WWW portretas
Nieko sau "dama"!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių