Buvęs TVF vadovas turės sumokėti 75 tūkst. eurų mokesčių

  • Teksto dydis:

Liuksemburgo administracinis teismas antradienį atmetė buvusio Tarptautinio valiutos fondo vadovo Dominique'o Strausso-Kahno (Dominiko Stroso-Kano) apeliacinį skundą ir įpareigojo jį sumokėti 75 tūkst. eurų mokesčių.

Šių mokesčių nesumokėjo viena dabar jau bankrutavusi investicinė įmonė, kurios valdybos pirmininku anksčiau buvo D. Straussas-Kahnas. 

Buvęs Prancūzijos ekonomikos ministras į Liuksemburgo mokesčių pareigūnų akiratį pakliuvo žlugus finansinių paslaugų įmonei „Leyne Strauss-Kahn & Partners“ (LSK), kurios valdybai jis vadovavo nuo 2013 metų rugsėjo iki 2015 metų spalio.

„Faktas, kad ponas D.Straussas-Kahnas buvo LSK valdybos narys, neatleidžia jo nuo asmeninės atsakomybės“, – rašoma antradienį administracinio teismo išplatintame pranešime apie lapkričio 2 dieną priimtą nutartį. 

„Valdybos narys, būdamas įmonės atstovu ir veikdamas jos vardu, privalo užtikrinti, kad būtų vykdomi juridinio asmens, kuriam jis atstovauja, finansiniai įsipareigojimai“, – rašoma teismo nutartyje.

Buvęs TVF vadovas, Prancūzijoje dažniausia vadinamas tiesiog DSK, praėjusį mėnesį per savo advokatą Liuksemburge Andre Lutgeną (Andrė Liutgeną) išdėstė savo poziciją, kad toje įmonėje „neatliko jokių valdymo funkcijų“.

Tačiau teisėjas atmetė šį jo argumentą ir paliko galioti D.Straussui-Kahnui skirtą įpareigojimą sumokėti 74 792 eurus nuo 2014 metų nesumokėtų mokesčių. Į šią sumą įtrauktos ir palūkanos.

D.Straussas-Kahnas tikėjosi paversti LSK 2 mlrd. eurų investicijų fondu, tačiau 2014 metų lapkritį įmonė bankrutavo. Pasak tyrimui artimo šaltinio, ji liko skolinga beveik 100 mln. eurų daugiau nei 150 kreditorių.

D.Straussas-Kahnas dėl bloko įmonės valdymo kaltino savo verslo partnerį Thierry Leyne’ą (Tjeri Leną), kuris 2014 metų spalį nusižudė Tel Avive.

Kovo mėnesį Prancūzijos prokurorai patvirtino pradėję tyrimą dėl LSK pagal kaltinimus dėl organizuoto sukčiavimo, netinkamo įmonės turto naudojimo ir piktnaudžiavimo pasitikėjimu laikotarpiu nuo 2007 metų iki įmonės bankroto. 

Tai vienas iš virtinės D.Straussą-Kahną persekiojančių skandalų, sužlugdžiusių šio įtakingo veikėjo, vienu metu laikyto realiu pretendentu į Prancūzijos prezidento postą, karjerą.

2011 metais DSK atsistatydino iš TVF vadovo posto, kai jam buvo pareikšti kaltinimai dėl mėginimo išprievartauti vieno Niujorko viešbučio kambarinę. Vėliau šie kaltinimai jam buvo panaikinti.     

Pernai D.Straussui-Kahnui teko stoti prieš teismą dėl savo vaidmens Prancūzijoje veikusiame prostitucijos tinkle, bet jis buvo išteisintas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

MĮSLĖ

MĮSLĖ portretas
Vis tik Europoje dar neretai atvejai, kai nekreipiama dėmsio į savas nesavas ir principingai paskiriami priklausantys mokesčiai. _____ Klausimas: AR LIETUVOJE TAI BŪTŲ ĮMANOMA?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių