Buvęs Serbijos vadovas išteisintas

Penkiems buvusiems Sebijos aukštiems pareigūnams šiandien buvo skirta bausmė dėl padarytų nusikaltimų per Kosovo karą. Buvusį Serbijos prezidentą Milaną Militinovičių Jungtinių Tautų (JT) tribunolas pripažino nekaltu.

Tai buvo pirmasis verdiktas paskelbtas Serbijos pareigūnams už Kosove įvykdytus karo nusikaltimus. Kaltintojai teismo prašė skirti teisiamiesiems skirtingas bausmes. Mažiausia - 20 metų kalėjimo. Tačiau teismas jiems skyrė nuo 15 iki 22 metų kalėjimo. Prieš teismą šiandiens stojo 60 metų buvęs Jugoslavijos vicepremjeras Nikola Šainovičius, 67 metų buvęs gynybos ministras Dragoliubas Oidaničius, 62 metų buvęs armijos vadas Neboiša Pavkovičius, 59 metų buvęs armijos vadas Vladimiras Lazarevičius ir 53 metų buvęs visuomenės saugumo tarnybos vadovas Sretenas Lukičius. Jie, kaip ir 66 m. buvęs Serbijos prezidentas buvo padarę kaltės nepripažinimo pareiškimus.

Šie vyrai, kurie buvo velionio buvusios Jugoslavijos prezidento Slobodano Miloševičiaus bendražygiai nuteisti dėl vykdytų etninių valymų Kosovo provincijoje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių