Buvęs patarėjas: D. Cameronas palaiko savo šalies pasitraukimą iš ES

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos vyriausybės vadovas Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) „instinktyviai“ palaiko šalies pasitraukimą iš Europos Sąjungos, pareiškė buvęs jo vyriausiasis patarėjas interviu, kuris publikuojamas ketvirtadienį.

Steve'as Hiltonas (Stivas Hiltonas), artimas D.Camerono draugas, padėjęs jam 2010-aisiais iškovoti pergalę rinkimuose ir kartu dirbęs vyriausybėje, sakė, kad Konservatorių partijos lyderis tik dėl savo pareigų pasisako už tolesnę šalies narystę Bendrijoje.

„Jei jis būtų eilinis visuomenės narys, paprastas parlamentaras, jaunesnysis ministras ar net kabineto ministras, neabejoju, kad pasisakytų už pasitraukimą“, – sakė S.Hiltonas interviu laikraščiui „The Times“.

Du dešimtmečius su D.Cameronu dirbęs 46 metų S.Hiltonas sakė, kad pasitraukimas iš ES anksčiau buvo premjero politinė misija.

„Tai yra jo instinktas. Tai yra tai, kas jis yra“, – sakė buvęs premjero patarėjas.

„Užimdamas ministro pirmininko postą jis žiūri į tai kitu kampu, ir tai visiškai suprantama... bet aš manau, jei nebūtų to kampo, jis būtų už pasitraukimą“, – sakė S.Hiltonas.

D.Cameronas šiuo metu zuja po šalį, aktyviai agituodamas britus ir kalbėdamas apie grėsmes šalies nacionaliniam ir ekonominiam saugumui, su kuriomis susidurs Britanija, jei pasitrauks iš ES.

S.Hiltonas buvo D.Camerono vyriausiasis strategas šiam einant opozicijos lyderio pareigas, o vėliau dirbo jo vyriausiuoju patarėju vyriausybėje. 2012 metais jis persikėlė gyventi į Jungtines Valstijas.

S.Hiltonas taip pat buvo premjero neįgalaus sūnaus Ivano (Aivano), kuris mirė 2009-aisiais sulaukęs šešerių metų, krikštatėvis.

Stanfordo universitete dėstęs ir Kalifornijoje technologijų įmonę įkūręs S.Hiltonas šią savaitę viešėdamas Britanijoje, į kurią atvyko pristatyti savo naujos knygos, pareiškė palaikantis „Brexit“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

i

i portretas
čia net ne laivas?

Kas

Kas portretas
pirmas palieka skestanti laiva ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių