Buvęs NATO vadovas kritikuoja B. Obamos politiką gesinant pasaulio konfliktus

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) elgėsi pernelyg neryžtingai, spręsdamas dėl ginkluotų įsikišimų į pasaulį krečiančius konfliktus, pareiškė buvęs NATO generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas (Andersas Fouhas Rasmusenas).

"Manau, kad prezidentas Obama buvo pernelyg neryžtingas, kalbant apie karinės jėgos naudojimą ir grasinimus panaudoti karinę jėgą, kad būtų užkirstas kelias konfliktams pasaulyje", - sakoma ketvirtadienį Didžiosios Britanijos "Sky News" paskelbtame A.F.Rasmusseno interviu.

Pasak buvusio Aljanso vadovo, kad ir kas laimėtų ateinantį antradienį vyksiančius JAV prezidento rinkimus, Vašingtonui nelieka kitos išeities, tik grįžti prie labiau intervencinės politikos.

"Supervalstybės neišeina į pensiją. Apsižvalgykit aplinkui - ir pamatysite pasaulį ugnyje. Sirija draskoma karo ir konflikto. Irakas - ant žlugimo slenksčio. Libija - žlugusi valstybė Šiaurės Afrikoje. Rusija puola Ukrainą ir destabilizuoja Rytų Europą. Kinija demonstruoja savo raumenis; neprognozuojama valstybė Šiaurės Korėja grasina branduolinėmis atakomis, - pabrėžė jis. - Visa tai reikalauja pasaulio policininko, kad atkurtų tarptautinių įstatymų (laikymąsi) ir tvarką."

"Mums reikia Amerikos - pasaulio policininkės. Mums reikia ryžtingos Amerikos pasaulinės lyderystė", - pabrėžė A.F.Rasmussenas.

Jis taip pat išsakė nuogąstavimų, kad JAV prezidento rinkimus gali laimėti respublikonų kandidatas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas).

"Žinoma, tai gali būti labai pavojinga, - pripažino A.F.Rasmussenas. - Nežinome, kokia būtų konkreti Trumpo administracijos politika, bet jeigu jo pareiškimus imtume už gryną pinigą, manau, tai būtų labai pavojinga pasauliui."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juozas

Juozas portretas
Juokingiausia tai, kad visus čia minėtus konfliktus inicijavo būtent USA. Tai šitokio "policininko" reikia Pasauliui?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių