Buvęs „Jukos“ vadovas M. Chodorkovskis: nuosprendyje A. Navalnui nėra nieko neįprasta

  • Teksto dydis:

Buvęs "Jukos" vadovas Michailas Chodorkovskis pareiškė nuomonę, kad nuosprendis protestų prieš Kremliaus politiką lyderiui Aleksejui Navalnui buvo nuspėjamas.

"Liepos 18 dienos apkaltinamasis nuosprendis buvo prognozuojamas ir neišvengiamas, - sakoma Karelijos kolonijoje bausmę atliekančio buvusio naftos magnato, patekusio į Kremliaus nemalonę, pareiškime.

"Rusijai nėra nieko neįprasta teisti politinius valdžios oponentus pasitelkiant baudžiamuosius straipsnius – ir Stalino teroro laikais, ir Chruščiovo-Brežnevo metais mūsų teisminė-teisėsaugos sistema tvarkingai pateikdavo režimo oponentus kaip paprastus nusikaltėlius, leisdama šalies vadovams veidmainiškai tvirtinti apie politinių kalinių nebuvimą", - pažymima jame.

Kaip jau pranešta, Kirovo miesto teismas byloje dėl didelio masto valstybės turto grobstymo A.Navalnui, kuris yra vienas iš didžiausių prezidento Vladimiro Putino kritikų, ketvirtadienį skyrė penkerių metų laisvės atėmimo bausmę.

Pats M.Chodorkovskis buvo suimtas 2003 metais, kai jis buvo turtingiausias Rusijos žmogus ir aktyvus prezidento Vladimiro Putino kritikas. Vėliau jam priklausantis naftos koncernas "Jukos" buvo išardytas, o magnato šalininkai sako, kad jam iškeltos bylos buvo bausmė už tai, kad M.Chodorkovskis drįso finansuoti Rusijos politinę opoziciją.

Numatoma, kad M.Chodorkovskis į laisvę turėtų išeiti 2014 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ieškotojas

Ieškotojas portretas
Ei, Rasieja, jau XXI amžius! Aūūūū, kodėl pasiklydai XX a. 3 dešimtmetyje ir neini į priekį?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių