Buvęs JAV valstybės sekretorius D. Trumpui patarė gerinti santykius su Rusija

  • Teksto dydis:

Buvęs JAV valstybės sekretorius Henry Kissingeris (Henris Kisindžeris) patarė JAV prezidentui Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui) išnaudoti bendradarbiavimą su Rusija kaip priemonę augančiai Kinijos įtakai stabdyti, remdamasis informuotais šaltiniais ketvirtadienį pranešė amerikiečių informacinis portalas „The Daily Beast“.

„Buvęs valstybės sekretorius, parengęs garsiąją taktiką izoliuoti Sovietų Sąjungą užmezgant diplomatinius santykius su Kinija, (JAV) prezidento valdžios perdavimo metu (2017 metais) kelis kartus susitiko su Trumpu ir siūlė jam beveik visiškai priešingą idėją“, – sakoma pranešime.

„The Daily Beast“ pažymi, kad H. Kissingerio pasiūlyta strategija apėmė glaudesnius santykius su Rusija ir kitomis regiono šalimis, siekiant stabdyti „augančią Kinijos jėgą ir įtaką“.

Pranešama, kad tai portalui patvirtino penki šaltiniai, informuoti minimu klausimu.

Be to, portalo duomenimis, buvęs valstybės sekretorius šią strategiją aptarinėjo su prezidento patarėju ir žentu Jaredu Kushneriu (Džaredu Kušneriu).

„Pasiūlymą palaikė kai kurie administracijos nariai, įskaitant Trumpo aukšto rango patarėjus, ir Valstybės departamento, Pentagono bei Nacionalinio saugumo tarybos atstovai ... Tačiau idėją komplikavo prezidento santykiai su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, kurie tapo nemažo galvos skausmo (JAV) vidaus politikoje priežastimi“, – sakoma pranešime.

Jame pažymima, kad Baltieji rūmai ir Nacionalinio saugumo taryba šios informacijos nekomentavo.

Liepos 16 dieną Helsinkyje įvyko pirmasis visapusiškas D. Trumpo ir V. Putino viršūnių susitikimas, po kurio D. Trumpas Jungtinėse Valstijose sulaukė kritikos dėl pernelyg švelnios pozicijos Rusijos kišimosi į JAV rinkimus klausimu. Prezidentą kritikavo ir JAV demokratai, ir respublikonai.

Specialusis prokuroras Robertas Muelleris (Robertas Miuleris) tiria Rusijos kišimąsi į 2016 metų JAV prezidento rinkimus. Be kita ko, jis aiškinasi, ar kas nors iš D. Trumpo kampanijos narių buvo susimokęs su Maskva, kuri visus kaltinimus kategoriškai neigia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
1 is protingiausiu jav politiku ir ka anksciau minejau kad kinu imperija tyliai kaupia savo jegas ir nezinia kada jos pratruks nes s. korejos agresija jav adresu parodo kad tai jau ne jukinga nes yra dar kt. jegos ir nezinia su kuo jos ?.....

>

> portretas
Straipsnio antraste, "iseina",-atejo ir pasake,jei nori buti "perrinktas",gerink santykius su Rusija?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių