Buvęs Egipto premjeras A. Shafiqas dalyvaus 2018 metų prezidento rinkimuose

  • Teksto dydis:

Buvęs Egipto ministras pirmininkas Ahmedas Shafiqas (Ahmedas Šafikas), 2012 metais pralaimėjęs vėliau nuverstam islamistų palaikomam kandidatui prezidento rinkimuose, kitais metais mes iššūkį dabartiniam šalies vadovui Abdel Fattahui al Sisi (Adbel Fatahui Sisiui), trečiadienį pranešė du jo patarėjai.

„Galiu patvirtinti, kad jis dalyvaus“, – sakė vienas iš patarėjų, kalbėdamas apie Hosni Mubarako (Hosnio Mubarako) laikų vyriausybės vadovą, kuris 2012 metais išvyko iš šalies į Jungtinius Arabų Emyratus.

A.Shafiqas, kuris po pralaimėjimo Mohamedui Mursi (Mohamedui Mursiui) 2012 metų rinkimuose buvo apkaltintas korupcija ir teisiamas už akių, pastaraisiais metais tapo aktyviu A. F. al Sisi kritiku ir galimu varžovu.

Buvęs premjeras nuo to laiko buvo išteisintas, ir jo advokatas nemato jokių kliūčių jam dalyvauti rinkimuose. Tačiau baiminamasi, jog prieš buvusį premjerą gali būti iškelta dar viena byla.

Kol kas neaišku, kada A. Shafiqas ketina sugrįžti į Egiptą dalyvauti pavasario rinkimuose.

Buvęs kariuomenės vadas A. F. al Sisi prezidentu buvo išrinktas 2014 metais, praėjus mažiau nei metams po savo pirmtako islamistų palaikomo M. Mursi nuvertimo. Kol kas jis oficialiai nepaskelbė, ar sieks dar vienos kadencijos, tačiau beveik neabejojama, kad kituose rinkimuose jis dalyvaus ir gal net laimės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių