Buvę kariuomenės vadai: Britanija yra stipresnė Europos Sąjungoje

  • Teksto dydis:

Trylika buvusių aukšto rango kariuomenės pareigūnų trečiadienį pareiškė, kad Didžioji Britanija turėtų likti Europos Sąjungoje, nes, pasak jų, būdama 28 valstybių Bendrijos narė ji yra „stipresnė“ šiame „pavojingame pasaulyje“.

Atsargoje esantys kariuomenės vadovai atvirame laiške dienraščiui „Daily Telegraph“ prieš birželio 23 dieną numatomą referendumą dėl Jungtinės Karalystės narystės Bendrijoje sako, kad Europos Sąjunga padeda saugoti šalį nuo „Islamo valstybės“ džihadistų ir Rusijos grėsmių.

Tarp laiško autorių yra keturi profesionalūs buvę ginkluotųjų pajėgų vadai, du buvę kariuomenės ir du laivyno vadai.

„Ar Britanija bus saugesnė ES, ar už jos ribų? Žiūrint į šiandieninį pasaulį, mums atrodo, kad yra tik vienas atsakymas, – rašoma laiške. – Europos Sąjungoje mes esame stipresni“.

Nors NATO yra svarbiausias aljansas nacionaliniam saugumui užtikrinti, rašo kariuomenės vadai, ES taip pat darosi „vis svarbesnė“.

„Europa susiduria su virtine didelių iššūkių saugumui, nuo nestabilios padėties Artimuosiuose Rytuose bei Irako ir Levanto Islamo valstybės iškilimo iki atgimstančio Rusijos nacionalizmo ir agresijos“, – priduriama laiške.

„Pavojingame pasaulyje ji (ES) padeda apsaugoti mūsų žmones, mūsų gerovę ir mūsų gyvenimo būdą. Todėl esame tvirtai įsitikinę, kad likti ES nare yra mūsų nacionalinis interesas“, – tvirtina laiško autoriai.

Trečiadienį paskelbtais „YouGov“ apklausos duomenimis, Didžiosios Britanijos pasitraukimo iš ES – vadinamojo „Brexit“ – šalininkų šiuo metu yra beveik tiek pat, kiek ir priešininkų. Šalies pasitraukimo iš ES idėjai dabar pritaria 38 proc. apklaustųjų, o prieš pasisako 37 procentai. 25 procentai kol kas dar neapsisprendė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių