Bulgariją sukrėtė stiprus žemės drebėjimas

Bulgarijos regioną į pietvakarius nuo sostinės Sofijos anksti antradienį sukrėtė stiprus, 5,8 balo pagal Richterio skalę žemės drebėjimas, bet aukų nebuvo, pranešė vidaus reikalų ministras Cvetanas Cvetanovas.

„Kol kas nėra jokių (žinomų) aukų ar sužeidimų, o tai - geros naujienos“, - apie kelios minutės po 3 val. (ir Lietuvos laiku) įvykusį žemės drebėjimą naujienų agentūrai „Focus“ sakė ministras.

„Tikėkimės, kad jis nesmogs dar kartą. Žinau, kad žmonės apimti panikos ir tai visai normalu“, - naujienų agentūrai „Blitz“ sakė premjeras Boiko Borisovas.

Perniko mieste, esančiame maždaug 30 km į pietvakarius nuo Sofijos, kur buvo drebėjimo epicentras, suformuotas krizės štabas, į regioną atsiųstos papildomos policijos ir ugniagesių pajėgos, salė C.Cvetanovas.

Perniko merė Rosica Janakijeva sakė, jog nėra pavojaus, kad gali būti pralaužta netoli miesto esanti didelė Studenos užtvanka.

Po pirmojo horizontalaus požeminio smūgio buvo užregistruota dar daugiau kaip 15 silpnesnių požeminių smūgių, nurodo Bulgarijos seismologijos institutas.

Drebėjimas buvo smarkiai jaučiamas Sofijos pastatų viršutiniuose aukštuose, o panikos apimti Perniko gyventojai skambino nacionalinėms radijo stotims ir naujienų agentūroms, kurios skelbė patarimus žmonėms būti lauke.

Vieno labai aukšto Sofijos gyvenamojo pastato gyventojai pasakojo, kad per drebėjimą, kuris truko kelias minutes, daiktai krito ant grindų.

„Visa drebėjo kaip išprotėję. Išbėgau šaukdama ... Šiandien namo neisiu“, - pasakojo paauglė Marija prie savo daugiabučio viename vakariniame sostinės rajone.

Žmonės, kurie po pirmojo smūgio praėjus daugiau kaip valandai vis dar sėdėjo lauke vien su pižamomis, sakė, kad juto požeminius smūgius ir maždaug 4 val. 30 min. bei 5 val. 15 minučių.

Seismologijos institutas pranešė, kad tie pakartotiniai požeminiai smūgiai buvo 4,2-4,3 balo pagal Richterio skalę stiprumo.

Drebėjimas Bulgarijoje įvyko netrukus po sekmadienio žemės drebėjimo aplink Šiaurės Italijos Feraros miestą, per kurį žuvo šeši žmonės ir sugriuvo namų bei istorinių pastatų.

2009 metų rugpjūtį 5 balų stiprumo žemės drebėjimas įvyko Juodojoje jūroje tarp Bulgarijos ir Rumunijos, bet apie rimtą žalą tuomet nebuvo pranešta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių