Briuselyje prasidėjo Rusijos ir NATO posėdis

  • Teksto dydis:

Briuselyje ketvirtadienį vyksta Rusijos ir NATO Tarybos posėdis, pranešė naujienų agentūrai „Interfax“ diplomatinis šaltinis.

Posėdis vyksta Šiaurės Atlanto aljanso būstinėje.

Prieš posėdį NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas šį susitikimą pavadino svarbiu žingsniu didesnio nuspėjamumo ir skaidrumo link.

„Nekantriai laukiu šio susitikimo, nes jame informuosime vieni kitus apie mūsų karinę padėtį. Laikau tai svarbiu žingsniu didesnio nuspėjamumo ir skaidrumo link, o tai ypač reikalinga, mums didinant karinę palei savo sienas“, – sakė NATO vadovas spaudos konferencijoje ketvirtadienį.

Jis taip pat pranešė, kad posėdyje abiejų šalių kariniai ekspertai informuos Rusijos ir NATO Tarybos narius apie papildomų divizijų dislokavimą Rusijos vakaruose bei keturių NATO batalionų dislokavimą Baltijos šalyse bei Lenkijoje.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova ketvirtadienį informavo, kad Maskva šiame posėdyje kels klausimą dėl NATO aktyvumo prie Rusijos sienų.

„Mes kelsime klausimą dėl karinių pajėgų didinimo bei NATO rengiamų mokymų ir treniruočių palei Rusijos sieną“, – sakė ji.

M.Zacharova pridūrė, kad kitos Maskvos prioritetinėmis laikomos temos – „karinio aktyvumo nuspėjamumas, eskalavimo grėsmių mažinimas, regioniniai klausimai“.

Savo ruožtu Rusijos nuolatinis atstovas prie NATO Aleksandras Gruško anksčiau žurnalistams sakė, kad Tarybos darbo ritmas pamažu atsigauna.

„Diskusijos grįžta į darbo vėžes“, – sakė diplomatas.

„Lankstus posėdžio formatas leis Rusijos ir NATO Tarybos nariams išnagrinėti regioninio saugumo klausimus ir kai kuriuos karinio aktyvumo aspektus, kurie jiems svarbūs“, – pridūrė A.Gruško.

Šaltinis NATO būstinėje „Interfax“ pranešė, kad Rusijos ir NATO Tarybos nariai posėdyje aptars „klausimus, susijusius su Ukraina ir situacija toje šalyje, taip pat saugumo padėtį Afganistane, įskaitant regioninę teroristinę grėsmę, klausimus, susijusius su kariniu aktyvumu, abipusiu skaidrumu ir grėsmių mažinimu siekiant didesnio stabilumo bei saugumo euroatlantinėje erdvėje“.

Rusijos ir NATO Tarybos posėdis rengiamas NATO valstybių užsienio reikalų ministrų susitikimo išvakarėse. Tame susitikime pirmą kartą dalyvaus ir naujasis JAV valstybės sekretorius Rexas Tillersonas (Reksas Tilersonas).

Tai ketvirtasis Rusijos ir NATO Tarybos posėdis nuo tada, kai NATO iniciatyva buvo įšaldytas praktinis bendradarbiavimas su Maskva.


Šiame straipsnyje: BriuselisRusijaNATO

NAUJAUSI KOMENTARAI

Sanimideg

Sanimideg portretas
Rusija posedziauja su banditus?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių