Britus papiktino televizijos akibrokštas

Didžiosios Britanijos televizijos žiūrovai nustebo sužinoję, kad vienas televizijos kanalų tradiciniam alternatyviniam Kalėdų kreipimuisi į tautą pasirinko Irano prezidentą. Kalėdų dieną Britanijos žmonės įpratę per televiziją klausyti karalienės kalbos.

Karalienės kalbą tradiciškai perduoda nacionalinis transliuotojas BBC, tačiau ketvirtasis nacionalinis kanalas „Channel 4“ kasmet siūlo alternatyvų kalbėtoją.

Anksčiau į tautą kreipėsi aktoriai ar kitos įžymybės, pranešė Lietuvos radijas.

Paskelbus apie tai, kad šiemet Kalėdų dieną į tautą kreipsis prieštaringai vertinamas Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas, daugelis britų pasipiktino.

M.Ahmadinejadas yra pagarsėjęs holokausto neigimu, raginimais ištrinti Izraelį iš pasaulio žemėlapį ir prakeiksmais bei grūmojimais Vakarų pasauliui.

Nors daugelis britų nusprendė, kad toks televizijos kanalo pasirinkimas yra įžeidžiantis ir peržengia visas ribas, kiti sako, kad Vakarų pareiga – parodyti net ir Irano fundamentalistams, kad yra šalių, nebijančių žodžio laisvės ir leidžiančių pasisakyti net ir atvirai juos įžeidžiantiems ir pagarsėjusiems netolerancija politikos veikėjams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių