Britų princas Harry baigė savo karinę tarnybą

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos princas Harry (Haris) penktadienį oficialiai baigė 10 metų trukusią tarnybą kariuomenėje, pranešė Kensingtono rūmai socialiniame tinkle „Twitter“.

Princui ši karjera teikė didžiulio pasitenkinimo ir jam buvo didelė garbė tarnauti savo šaliai ginkluotosiose pajėgose, nurodoma pranešime.

Per visą tarnybos laikotarpį jis dukart dalyvavo misijose Afganistane, įgijo sraigtasparnio „ Apache“ vado kvalifikaciją, buvo žaidynių „Invictus Games“ sužeistiems karo veteranams iniciatorius, o visai neseniai – buvo išsiųstas į stažuotę Australijos gynybos pajėgose.

Paskelbus apie princo Harry sprendimą trauktis iš kariuomenės, generalinio štabo viršininkas generolas seras Nickolas Carteris (Nikolas Karteris) pareiškė, kad princas Harry „daug pasiekė per savo 10 metų kario karjerą. Per visą savo tarnybą jis visada buvo priešakyje“.

Pats princas sako, kad jo tarnyba visos Sandraugos šalių kariuomenėje paliks atspaudą visam gyvenimui jo tolesnėje karališkoje ir labdaringoje veikloje.

Šį rudenį Harry grįžta dirbti savanoriu į Londono rajono karių reabilitacijos padalinį, kur padės sugrįžti į gyvenimą tarnyboje sužeistiems kariams.

Kaip buvo skelbta anksčiau, per ateinančius tris mėnesius 30-metis princas Harry dirbs plėtodamas gamtos apsaugos projektus pietinėje Afrikoje.

Programoje numatyti projektai bus vykdomi Namibijoje, Pietų Afrikos Respublikoje, Tanzanijoje ir Botsvanoje. Princas ketina artimiau susipažinti su aplinkosaugos švietimo programomis ir įvertins būtinybe susieti Pietinės Afrikos laukinių gyvūnų ateitį su šalia jų gyvenančių bendruomenių vystymusi.

Afrikoje jis prisidės prie reindžerių, kovojančių su dramblių ir raganosių brakonieriais.

Jonathanas Baillie (Džoanatanas Beilis), Aplinkosaugos programų direktorius Zoologų draugijoje Londone, sako, kad princo Harry dalyvavimas gali suteikti galingą impulsą aplinkosaugos judėjimui.

„Po šio laikotarpio princas Harry bus vienas geriausiai informuotų aplinkosaugos bendruomenės ambasadorių, kalbant apie tai, kas vyksta Afrikoje“, – pažymėjo jis.

Perkopęs 20 metų slenkstį, princas Harry pelnė nenuoramos reputaciją, bet vėliau mėgino susikurti brandesnį savo vaidmenį pasišvęsdamas karinei tarnybai, kuri tapo svarbiausia jo gyvenime.

Praėjusią savaitę princas rūpinosi JAV pirmąją ponią Michelle Obama (Mišel Obamą), jos motina ir dvi dukterimis, kai jos lankėsi Londone pusantros paros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių