Britų premjerei pasipiktinusi rinkėja priekaištavo dėl sumažintų išmokų

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė Theresa May (Tereza Mei), kuri pirmadienį netikėtai išėjo pasikalbėti su rinkėjais prieš birželio mėnesio rinkimus, sulaukė vienos nepatenkintos moters priekaištų dėl apkarpytų socialinių išmokų.

Cathy (Keiti) vardu prisistačiusi moteris sakė, kad yra sutrikusio intelekto ir užsipuolė T.May dėl pasikeitusių valstybės išmokų negalią turintiems žmonėms.

„Aš negaliu išgyventi už 100 svarų (118 eurų) per mėnesį“, – sakė ji.

T.May, kuri buvo kritikuojama už tai, kad vengia susitikti su visuomene prieš birželio 8 dienos rinkimus, ne kartą bandė atsakyti Cathy, tačiau buvo nutraukta.

„Visus pinigus pasiglemžia riebūs katinai, o mes nieko negauname“, – sakė Cathy į vakarus nuo Londono esančiame Abingdono miestelyje, Oksfordšyre.

T.May atsakė, kad „mes turime daug planų“, o mūsų tikslas yra užtikrinti, kad socialinės išmokos būtų skirtos „tiems, kuriems jų labiausiai reikia“.

Per 11 minučių trukusį T.May pasivaikščiojimą kai kurie praeiviai stojo paspausti premjerei rankos, kiti prašė su ja nusifotografuoti.

Vienas vyras paragino T.May neatsisakyti savo planų, kitas pavadino ją „geriausia iš viso blogiukų būrio“. Į tai premjerė atsakė, kad „laikys tai meilikavimu“.

Ministrė pirmininkė ėmėsi iniciatyvos rengti pirmalaikius rinkimus, siekdama padidinti savo įtaką parlamente prieš Britanijos laukiančias sudėtingas derybas dėl išstojimo iš Europos Sąjungos.

Visuomenės apklausos rezultatai rodo, kad jos vadovaujami konservatoriai populiarumu gerokai lenkia opozicijoje esančią Leiboristų partiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių