Britų politikas pareiškė, kad dėl Ukrainos ES „rankos yra kruvinos"

Britų euroskeptikų lyderis Nigelas Farage‘as sulaukė kritikos už komentarą, kad Europos Sąjunga (ES) išprovokavo Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną imtis veiksmų Ukrainoje.

N.Farage‘as, kuris vadovauja Jungtinės Karalystės Nepriklausomybės partijai, trečiadienį per televizijos debatus su Liberalų demokratų partijos nariu, ministro pirmininko pavaduotoju Nicku Cleggu, sakė, kad ES „rankos yra kruvinos“.

Didžioji Britanija skatino 28 narių bloką Ukrainoje vykdyti „imperialistinę, ekspansionistinę“ darbotvarkę, kuri privedė prie sukilimo Kijeve ir Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos, sakė N.Farage‘as.

„Turėtume iš gėdos nuleisti galvas“, – sakė N.Farage‘as per tuos debatus, kurie buvo pirmieji iš numatytų dvejų debatų su N.Cleggu, dėl Britanijos santykių su Europa.

„Suteikėme ... neteisingų vilčių grupei žmonių Vakarų Ukrainoje ir jie buvo taip paraginti, kad iš esmės nuvertė savo pačių išsirinktą lyderį. Tai išprovokavo poną Putiną ir aš manau, kad Europos Sąjungos rankos, atvirai kalbant, Ukrainoje yra kruvinos“, – pareiškė jis.

Protestai Ukrainoje kilo pernai lapkritį, po to, kai dabar jau nuverstas prezidentas Viktoras Janukovyčius sustabdė derybas dėl istorinio prekybos ir politinio pakto su ES, kurį iškeitė į glaudesnius ryšius su Rusija.

N.Cleggas apkaltino N.Farage‘ą palaikant V.Putiną, kurio šaliai JAV ir ES dėl Krymo krizės įvedė virtinę sankcijų.

„Tai gana gerai parodo, kokie kraštutiniai gali būti tokie žmonės kaip Nigelas Farage‘as, kai jų neapykanta Europos Sąjungai tampa tokia visa apimanti, kad norėdami išdėstyti savo poziciją jie galiausiai net palaiko Vladimirą Putiną“, – ketvirtadienį sakė jis interviu radijui.

N.Cleggas sakė, jog „ydinga“ ir „įžeidžiama“ yra teigti, kad dėl sukilimo Ukrainoje kalta ES.

„Nigelui Farage‘ui palaikyti Vladimirą Putiną – jis turės paaiškinti, kodėl taip padarė. Aš buvau priblokštas. Tai daugeliu atžvilgių buvo labiausiai stulbinanti, jeigu ne šokiruojanti, nauja reveliacija, iškilusi“ per tuos debatus, pridūrė jis.

Nei ministras pirmininkas Davidas Cameronas , kuris pažadėjo 2017 m. surengti referendumą dėl narystės ES, jei kitais metais bus perrinktas, nei opozicijoje esančių leiboristų lyderis Edas Milibandas nedalyvavo tuose televizijos debatuose.

„YouGov“ apklausa, kurioje dalyvavo 1 003 žmonės ir kurios rezultatai buvo paskelbti iškart po debatų, rodė, jog 57 proc. respondentų manė, kad N.Farage‘as pasirodė geriau. Kad geriau pasirodė N.Cleggas, nurodė 36 proc. apklausos dalyvių.

N.Farage'o partija turėtų smarkiai pagerinti savo pozicijas per Europos Parlamento rinkimus gegužės 22 dieną, o N.Cleggo partija tikriausiai pasirodys blogai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

be abejo

be abejo portretas
jis yra nupirktas ruskių, nes ruskiams būtina, kad kas nors iš vakariečių imtų kritikuoti savus, t.y. ES. Ar mums nuo to blogiau? Visiškai ne. Tegu kritikuoja, nes reikia atidirbti putinui. Argi nežinome, kad kiekviename lizde yra tų, kurie teršia savo lizdą. taigi, tegu tas ponas šneka ką nori, juk demokratija, o mes kalbėsime tai, kas mums atrodo dora ir teisinga. Pažiūrėkit, kaip patiko to pono kalba visokiems runkeliams ir prorusiškoms šiukšlėms. Linkiu Ukrainai atstovėti savo sienas, teises ir kuo greičiau tapti ES nare. Kažin, ar tos prorusiškos šiukšlės neišvyks toliau egzistuoti merdinčioje rusijoje, ar vis tik liks Lietuvoje? Manau, kad liks, nes čia gyventi gera, aplink NATO ir ES, tai tos šiukšlės bus apsaugotos, o gaila.

Gėda

Gėda portretas
Tiesa visuomet akis bado, todėl ES klerkai pasirinko "paršiuko" akučių taktika. Tai yra viska neigti kas parodo ES nekompetencija ir nesugebėjima cvaldyti situacijų bei "prisidirbima", taip patvisai būdai bando neleisti viešai kalbėti tiems kas kalba tiesą, kas kritikuoja bei visais būdais kitaip mastanius persekioja. Ir tai vadinama demokratija. Žiauru, kai ES klerkai regulioja kitų valstybių vidaus politiką, nulemia tautos likimą ir už tai neatsako. O juk viso to galėjo nebūti.

pasirodo

pasirodo portretas
runkeliu yra visur, vergu taipogi, na seip ir mes turim visokiu sustausku, brazauskieniu ir dar kitokiu alepolitiku
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių