Britų laikraščiai bando blokuoti griežtą naują spaudos prievaizdą

  • Teksto dydis:

Britų laikraščių ir žurnalų leidėjai trečiadienį siekia teisme paskutinės minutės sustabdymo politikų remiamam mechanizmui, kuris reguliuotų spaudą ir kuris turi būti patvirtintas vėliau trečiadienį.

Laikraščiai siekia leidimo teisiniam skundui dėl sprendimo atmesti pačių leidinių pasiūlymus dėl vadinamosios karališkosios chartijos naujai reguliavimo sistemai prižiūrėti.

Šiuo paskutinės minutės bandymu Aukštajame teisme Londone norima sutrukdyti ministrams siekti karalienės Elizabeth II (Elzbietos II) pritarimo priešingai karališkajai chartijai, kurią remia politikai.

Ją parengė trys pagrindinės politinės partijos, bet jai kategoriškai nepritaria dauguma laikraščių industrijos atstovų.

Ministrai vėliau trečiadienį turi kreiptis į Slaptąją tarybą - oficialią karalienės patarėjų instituciją - su prašymu karalienei pareikšti pritarimą.

Tačiau jei laikraščiams pavyks pasiekti laikiną uždraudimą, procesas sustos iki bus išnagrinėtas teisinis skundas.

Taip sutapo, kad Aukštojo teismo posėdis vyksta tą pačią dieną, kai prasideda teismo procesas dėl įsilaužimo į mobiliuosius telefonus skandalo, kuris ir išprovokavo raginimus griežčiau kontroliuoti britų spaudą.

Pagrindiniai tos bylos atsakovai yra Rebekah Brooks (Rebeka Bruks), buvusi dabar jau uždaryto laikraščio "News of the World" redaktorė ir artima jo savininko Ruperto Murdocho (Ruperto Merdoko) patikėtinė, ir Andy Coulsonas (Endis Kulsonas), kuris taip pat yra buvęs to laikraščio redaktoriumi, o paskui dirbo ministro pirmininko Davido Camerono (Deivido Kamerono) komunikacijų direktoriumi.

R.Murdochas 168 metus leistą "News of the World" 2011 metais uždarė - kilus triukšmui dėl tvirtinimų, kad šio laikraščio žurnalistai įsilaužė į dingusios moksleivės, kuri vėliau buvo rasta nužudyta, mobiliojo telefono balso paštą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių