Britų kaskadininkas be parašiuto iššoko iš orlaivio

Britų kaskadininkas Gary Connery trečiadienį iššokęs iš orlaivio be parašiuto ir kritęs 731 metrą, pataikė į kartono dėžių krūvą ir liko gyvas bei sveikas.

Tiesa, jis vilkėjo specialų kostiumą su sparnais. Pakilus sraigtasparniu virš Henlio prie Temzės Anglijos pietuose G.Conery'ui tereikėjo tik pataikyti į 18 tūkst. kartono dėžių krūvą.

Sklęsdamas maždaug 130 kilometrų per valandą greičiu 41-erių kaskadininkas sėkmingai nutūpė, bet miniai smalsuolių, sulaikiusių kvapą, dar reikėjo kelias minutes palaukti, kol jis išsiropštė iš krūvos.

G.Connery, kuris yra atlikęs kaskadininko triukus filmuojant juostas „Haris Poteris ir paslapčių kambarys“ (Harry Potter and the Chamber of Secrets), bei apie Džeimsą Bondą „Mirk kitą dieną“ (Die Another Day), sakė, kad naujausia patirtis buvusi „nepaprastai nuostabi“.

„Esu keistoje erdvėje, sakau visiškai nuoširdžiai, - pasakojo jis televizijai “Sky News„. - Turbūt dar nesuvokiu, kas įvyko“.

„Buvo komfortiška, taip minkšta - mano apskaičiavimai pasiteisino. Dėl to džiaugiuosi“, - pridūrė jis.

G.Connery žmona tarė tik tiek: „Galiu atsikvėpti, viskas baigta“.

Kaskadininkas šiam šuoliui treniravosi Šveicarijoje ir Italijoje - šokinėjo nuo kalnų, tobulino sklendimą specialiuoju kostiumu su sparnais.

G.Connery pirmą kartą su parašiutu iššoko būdamas 23 metų, tarnaudamas britų armijoje. Jis yra šokęs iš Eifelio bokšto ir nuo apžvalgos rato „Londono akis“, studijavo aitvarų skrydžius, kad patobulintų naudojimąsi kostiumu su sparnais.


Šiame straipsnyje: KaskadininkasGary Connery

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių