Britų karališkoji šeima oficialiai perspėjo mažąjį princą persekiojantį fotografą

  • Teksto dydis:

Princas Williamas (Viljamas) ir jo sutuoktinė Kate (Keit) paskelbė oficialų perspėjimą dėl galimų teisinių pasekmių fotografui, bandžiusiam nufotografuoti jų sūnų princą George'ą (Džordžą) su aukle, ketvirtadienį pranešė karališkosios šeimos atstovas.

Kembridžo kunigaikščių atstovo teigimu, fotografas greičiausiai ilgą laiką vykdė princo kasdienės veiklos „stebėjimą“, o praėjusią savaitę mažylį teko „išvesti“ iš vieno centrinio Londono parkų, minėtam fotografui prisiartinus per arti.

„Kunigaikštis ir kunigaikštienė ėmėsi teisinių veiksmų, reikalaudami, kad asmuo liautųsi persekiojęs ir varginęs princą George'ą ir jo auklę“, – sakė atstovas ir pridūrė, kad teisininkai surašė oficialų perspėjimą karališkosios poros vardu.

„Kunigaikštis ir kunigaikštienė supranta tą ypatingą valstybinį vaidmenį, kurį vieną dieną perims princas George'as, bet kol jis yra mažas, jam turi būti leista gyventi kuo paprastesnį gyvenimą“, -pridūrė jis.

„Niekas iš tėvų netoleruotų įtarimų, kad kažkas persekioja arba vargina jų vaiką ir auklę, kol vaikas žaidžia viešame parke arba užsiima kasdienine veikla“, – paaiškino atstovas.

Anot laikraščio „London Evening Standard“, nežinomas fotografas bandė nufotografuoti vienerių metų princą Batersi parke.

Dar kažkokį fotografą turėjo nuvaryti policijos pareigūnai, pastebėję jį laukiantį prie Bakingamo rūmų, į kurių baseiną princas George'as kartais atvežamas paplaukioti, rašė laikraštis.

Mažylis, kuris yra trečias eilėje į Britanijos sostą, nuolat yra fotografuojamas, kai atvyksta į kokį nors oficialų renginį su savo tėvais, bet ne tada, kai yra vedamas į lauką arba žaidžia su kitais vaikais.

Britų karališkosios šeimos santykiai su žiniasklaida yra gana sudėtingi. Labiausiai jie buvo pablogėję 1997 metais, kai Paryžiuje žuvo Williamo motina Diana, kurios automobilį persekiojo paparaciai.

Princų Williamo ir Harry (Hario) vaikystėje karališkoji šeima su žiniasklaida buvo sudariusi neoficialų susitarimą, kad šie galėtų užaugti nepersekiojami.

Paskutinį kartą paskelbtos 2012 metų nuotraukos, kuriose Kate deginasi be viršutinės bikini dalies Prancūzijoje, sukėlė didžiulį skandalą ir pora vyko į Prancūzijos teismą, kad šis uždraustų platinti šias nuotraukas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių