Britų karalienė per savo 90-ojo gimtadienio paradą sukėlė sensaciją žaliu apdaru

  • Teksto dydis:

Britų karalienė Elizabeth II (Elzbieta II) šeštadienį savo oficialų 90-ąjį gimtadienį paminėjo priimdama pasveikinimą per specialų karinį paradą Londone, kur jos ryškiai žali drabužiai sukėlė tikrą sensaciją.

Po parado karališkosios šeimos nariai, tarp jų – princas Williamas (Viljamas) su žmona Kate (Keit) ir jųdviejų vaikais George'u (Džordžu) ir Charlotte (Šarlot), pasirodė Buckinghamo (Bakingamo) rūmų balkone stebėti karo lėktuvų praskridimo.

Princas George'as, kuriam – beveik treji, mojo praskrendantiems lėktuvams, o vienų metų princesė Charlotte, kurią laikė Kate, užsidengė ausis.

Parade dalyvavo beveik 1 500 uniformuotų karių ir daugiau kaip 300 žirgų.

Tačiau daugelio akis traukė neįprastai drąsus karalienės drabužis ir priderinta skrybėlė, kurių ryški žalia spalva atrodė kone fluorescuojanti.

Kai kurie „Twitter“ vartotojai šią spalvą lygino su varliuko Kermito iš „Mapetų šou“ spalva.

Karalienė viešiems pasirodymams dažnai renkasi ryškias spalvas, kad minios ją gerai matytų, bet paprastai jos būna labiau prislopintų atspalvių.

Šeštadienį ją lydėjo vyras princas Philipas (Filipas), kuris vilkėjo iškilmingoms progoms skirtą raudoną karinę uniformą ir buvo su lokenos kepure.

Tūkstančiai žmonių buvo susirinkę pasižiūrėti įspūdingo reginio.

Pagal karališkąją tradiciją, gyvuojančią 250 metų, karalienė švenčia du gimtadienius. Tikrasis jos gimtadienis yra balandžio 21-oji, bet kurį nors birželio šeštadienį minimas ir jos oficialus gimtadienis, kai rengiamas karinis paradas, kuriame dalyvauja Britų armijos karaliaus divizija – septyni pulkai, tradiciškai laikomi oficialiais monarcho sargybiniais.

Sekmadienį gatvėje priešais Buckinghamo rūmus bus surengta šventė po atviru dangumi, vadinama Patrono pietumis, į kuriuos pakviesti žmonės iš karalienės remiamų labdaros organizacijų.

Oficialus karalienės jubiliejaus šventimas prasidėjo penktadienį, padėkos pamaldomis Šv. Pauliaus katedroje.

Net Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, kurio šalies santykiai su Didžiąja Britanija yra šalti, atsiuntė sveikinimą karalienei.

Pasak Kremliaus, V.Putinas „akcentavo turtingą santykių tarp abiejų šalių istoriją ir išreiškė įsitikinimą tolesne konstruktyvaus bendradarbiavimo plėtra“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

R...

R... portretas
Tiesiog galima pavydėti,kaip anglai myli savo karalienę.Mūsuose kažin kaip būtų nusipelnęs,pirmiausia žiūrėtų,dėl ko čia papylus kuo daugiau purvo.Visada tik pavydas,pavydas,pavydas.Neturiu omeny tuos,kurie tą turtą susikrovė nesąžiningai,prisivogę.

dsa

dsa portretas
Tokio garbaus amžiaus, juolab karalienė, tegu ji rengiasi ką nori.

gal

gal portretas
ji istoTai butujo i karbauskio partija? Tai butu pasaulinis gineso rekordas.... vienintele karaliene valstiete....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių