Britų karalienė dalyvauja jubiliejaus pamaldose

Britų karalienė Elizabeth II antradienį dalyvauja padėkos pamaldose Šv.Pauliaus katedroje Londono centre, kurios vyksta baigiantis jos valdymo 60 metų jubiliejaus iškilmėms, bet drauge nebuvo monarchės sutuoktinio, kuris vis dar gydomas ligoninėje.

Karališkieji asmenys, Bažnyčios hierarchai, politikai ir britų visuomenės „grietinėlė“ sėdėjo suoluose po įspūdingu 17-ojo amžiaus bažnyčios kupolu ir klausėsi pompastiškų valandos trukmės pamaldų.

Tačiau princas Philipas, kuriam netrukus sueis 91 metai ir kuris greta karalienės per šešis jos valdymo dešimtmečius buvo per beveik visus oficialius renginius, į katedrą neatvyko, nes pirmadienį buvo paguldytas į ligoninę dėl šlapimo pūslės infekcijos.

Sosto įpėdinis princas Charlesas ir jo žmona, Kornvalio kunigaikštienė Camilla, vietoje jo sėdėjo greta 86 metų monarchės pirmojoje eilėje.

Viena freilina drauge su karaliene valstybiniu „Bentley“ važiavo iš Bakingamo rūmų į katedrą. Automobilį lydėjo policijos motociklai ir du saugumo automobiliai.

Palei visą maršrutą buvo susirinkę žmonės, kurie mojavo Jungtinės Karalystės vėliavomis ir sveikino karalienę.

Kenterberio arkivyskupas Rowanas Williamsas, kuris yra viso pasaulio anglikonų lyderis, per pamaldas pasakys pamokslą, o ministras pirmininkas Davidas Cameronas paskaitys iš Naujojo Testamento.

Pamaldos, kurioje dalyvauja 2 tūkst. svečių, baigsis nacionaliniu himnu „God Save The Queen“ („Dieve, saugok karalienę“).

Monarchė vilki mėtų spalvos siuvinėtą drabužį, kurį sukūrė Angela Kelly ir kurį papildo tokios pačios spalvos šifono drapiruotė.

Pamaldų dalyviai vyrai vilkėjo frakus ar karines uniformas, o damos pademonstravo įvairiausius spalvingus apdarus.

Deimantinio jubiliejaus iškilmės vėliau antradienį baigsis iškilminga karietų procesija.

Karalienė, princas Charlesas, princai Harry ir Williamas su žmona Catherine po jos pasirodys Bakingamo rūmų balkone, o virš galvų praskris Karališkųjų oro pajėgų lėktuvai.


Šiame straipsnyje: Elizabeth II

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių