„British Airways“ iš dalies atnaujino skrydžius iš Londono

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos oro bendrovė „British Airways“ (BA) nurodė, kad tikisi sekmadienį atnaujinti daugumą savo skrydžių iš didžiųjų Londono oro uostų po kompiuterinės sistemos gedimo, ilgąjį šventinį savaitgalį sutrikdžiusių tūkstančių keleivių planus.

Nesklandumai nesiliovė Londono Hitrou oro uoste, kur anksti sekmadienį kai kurie reisai buvo atšaukti. Bendrovė stengėsi suvaldyti tvarkaraščių pateikimo sutrikdymą, paveikusį BA lėktuvus ir įgulas visame pasaulyje.

„Šiuo metu siekiame palaikyti beveik įprastą skrydžių tvarkaraštį Gatvike ir daugumą mūsų reisų Hitrou“, – sakoma kompanijos pranešime.

Sekmadienio rytą Hitrou oro uoste buvo atšaukta apie 30 skrydžių, tarp jų reisai į Mančesterį, Aberdyną, Dubliną ir Bukareštą. Be to, vėlavo skrydžiai į Berlyną, Stambulą, Vieną ir Kopenhagą.

Gatviko oro uoste atšauktas vienas reisas.

BA perspėjo keleivius nevykti į šiuos du oro uostus, jeigu negavo patvirtinimo, kad jų skrydžiai įvyks. Prognozuojama, kad skrydžių ritmas išliks sutrikęs visą savaitgalį.

Šeštadienį BA atšaukė visus savo skrydžius iš Hitrou ir Gatviko dėl didelio masto IT gedimo. Neveikė bendrovės registravimosi ir darbo sistemos, sutriko pagalbos telefonu centrų ir BA tinklapio veikla.

Tačiau BA valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Alexas Cruzas (Aleksas Kruzas) savo vaizdo pranešime sakė, kad sistemos tikriausiai sugedo ne dėl kibernetinės atakos.

Britanija dar neatsigavusi po failus užšifruojančio ir išpirkos reikalaujančio kompiuterinio viruso atakos, anksčiau šį mėnesį smogusios gyvybiškai svarbiai infrastruktūrai.

„Manome, kad pagrindinė priežastis yra elektros tiekimo sutrikimas“, – sakė A.Cruzas. Oro bendrovės vadovas pridūrė, kad IT specialistai „nenuilstamai“ darbuojasi, kad pašalintų gedimus.

Keleiviams, apsisprendusiems neskristi, bus grąžinta visa už bilietus sumokėta suma, žadėjo A.Cruzas.

Pirmadienis Britanijoje bus nedarbo diena, o daugeliui moksleivių prasideda vasaros atostogos.

Vienas naujienų agentūros AFP fotografas Hitrou 5-ajame terminale sakė, kad daug keleivių laukė prie išvykimo zonos apsikrovę bagažu ir kad padėtis buvo „chaotiška“.

Į terminalą jie nebuvo įleidžiami dėl sveikatos ir saugumo priežasčių, todėl kai kurie išvažiavo taksi.

„Niekas iš jūsiškių darbuotojų nežino, kokia velniava čia dedasi. Nežino ir keleiviai. Gal būtų galima gauti kokios nors informacijos? Čia chaosas“, – televizijos ITV redaktorius Chrisas Shipas (Krisas Šipas) rašė „Twitter“ žinutėje, adresuotoje BA.

Keleiviai buvo paprašyti susisiekti su kompanija, kad surastų savo bagažą, nes daugelis buvo priversti išvykti iš Hitrou neatsiėmę savo daiktų.

Bendrovė pareiškė „itin apgailestaujanti“, kad sukėlė nepatogumų šventiniu laikotarpiu.

Pernai liepą ir rugsėjį BA reisai taip pat buvo smarkiai sutrikdyti dėl bendrovės internetinės registravimosi sistemos gedimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių