Britanijos vyriausybė: nereikia antro referendumo dėl Škotijos nepriklausomybės

  • Teksto dydis:

Britanijos vyriausybė: nereikia rengti antro referendumo dėl Škotijos nepriklausomybės

Londonas, vasario 8 d. (AFP-BNS). Didžiosios Britanijos vyriausybė „nemano, kad reikėtų rengti antrą referendumą“ dėl Škotijos nepriklausomybės, trečiadienį pareiškė premjerės Theresos May (Terezos Mei) atstovė, pasirodžius pranešimams apie jos ruošimasi netikėtam antram balsavimui.

Pastaruoju metu vis dažniau kalbama apie tai, kad Škotijos pirmoji ministrė Nicola Sturgeon (Nikola Sturdžen) paskelbė apie planus pakartoti 2014 metų rugsėjo mėnesio referendumą, trečiadienį publikuotiems visuomenės apklausų rezultatams rodant, kad Britanijai ketinant atsiskirti nuo ES, škotų palaikymas nepriklausomybei auga.

„Mes nemanome, kad turėtų vykti antras referendumas. Jau buvo vienas referendumas, jis buvo aiškus, lemiamas, jis buvo legalus ir abi šalys susitarė gerbti šio referendumo rezultatus“, – T.May atstovė sakė žurnalistams trečiadienį.

Taip Dauning Stritas atsakė į pranešimą škotų laikraštyje „The Courier“, kad vyriausybė rengia „specialias“ derybas dėl referendumo paskelbimo.

2014 metais vykusiame referendume 55 proc. škotų nepritarus atsiskyrimui nuo Didžiosios Britanijos, o po 20 mėnesių 62 proc. jų pasisakius už pasilikimą Europos Sąjungoje, pasigirdo raginimų surengti naują referendumą.

Mūšyje dėl Škotijos ateities dalyvaujančių stovyklų jėgos pasidalino beveik po lygiai, rodo trečiadienį paskelbti naujos apklausos rezultatai.

51 proc. apklaustųjų pasisako už tai, kad Škotija liktų Jungtinėje Karalystėje, o 49 proc. apklaustųjų, įskaitant neapsisprendusiuosius, tam nepritaria, rodo laikraščio „Herald“ užsakymu atlikta BMG apklausa.

Apklausa buvo atlikta po to, kai T.May patvirtino planuojanti išvesti Britaniją iš Europos bendrosios rinkos.

Škotijos nacionalinės partijos (SNP) vadovė N.Sturgeon sako, kad antras referendumas dėl nepriklausomybės yra „labai įmanomas“, o jos sąjungininkai pareiškė, kad jis gali įvykti jau 2018 metais.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Krivus

Krivus portretas
Bus bus, zinosit kaip is ES begti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių