Britanijos princas Philipas atsidūrė ligoninėje

Princas Philipas, karalienės Elizabeth II 90-metis vyras pirmadienį paguldytas į ligoninę dėl pūslės uždegimo; jam teks praleisti likusias savo žmonos valdymo deimantinio jubiliejaus iškilmes, pranešė Bakingamo rūmai.

Nerimauti dėl princo sveikatos tenka vėl, nepraėjus nė pusmečiui nuo praėjusių metų gruodžio, kai karališkoji šeima šventė Kalėdas, o princui suskaudo krūtinė - medikai ėmėsi procedūros užsikimšusiai vainikinei arterijai gydyti.

„Edinburgo kunigaikštis šią popietę nuvežtas į Karaliaus Edwardo VII (Edvardo VII) ligoninę Londone II iš Vindzoro pilies; tai profilaktinė priemonė po pūslės infekcijos, kuri nustatyta ir dabar gydoma“, - sakoma Karališkųjų rūmų pranešime.

„Princas Philipas bus stebimas ligoninėje kelias dienas. Jis, suprantama, yra nusivylęs, kad jam teks šį vakarą praleisti Deimantinio jubiliejaus koncertą ir rytojaus renginius“, - nurodoma pranešime.

Princas Philipas, ilgiausiai Britanijos istorijoje tarnaujantis karališkasis sutuoktinis, sekmadienį buvo puikios sveikatos, kai keliavo karališkąja barža šaltokomis orų sąlygomis per šventinį 1000 laivų paradą.

86-erių Elizabeth II uždegs paskutinį iš 4200 visame pasaulyje uždegamų švyturių; tai įvyks pirmadienį vakare per įspūdingą koncertą, kuris vyks priešais Bakingamo rūmus ir kuriame pasirodys seras Eltonas Johnas, seras Paulas McCartney, dama Shirley Bassey, seras Cliffas Richardas, seras Tomas Jonesas, Stevie Wonder ir jaunesnės kartos atlikėjai.

Pernai gruodžio 23 dieną princas Philipas dėl skausmų krūtinėje buvo paguldytas į ligoninę, nustačius vainikinės arterijos užsikimšimą, buvo atlikta stentavimo operacija, o gruodžio 27 dieną jis jau buvo išleistas iš ligoninės.

Šis negalavimas buvo rimčiausias princo Philipo gyvenime.


Šiame straipsnyje: princas PhilipasElizabeth II

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių