Britanijos premjerė neabejoja sėkminga „Brexit“ derybų pabaiga

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos premjerė Theresa May (Tereza Mei) pirmadienį pareiškė, jog ji vis dar tiki sėkminga „Brexit“ derybų pabaiga šią savaitę, nors Londono ir Briuselio pastangos pirmadienį pasiekti galutinį susitarimą baigėsi nesėkme.

„Dar liko šiek tiek nesutarimų keliais klausimais, dėl kurių reikia tolesnių derybų ir konsultacijų; jos tęsis. Vėl susirinksime šios savaitės pabaigoje, ir esu tikra, kad sėkmingai tai užbaigsime", - sakė Th. May žurnalistams po susitikimo su Europos Komisijos pirmininku Jeanu-Claude'u Junckeriu (Žanu Klodu Junkeriu).

Šis savo ruožtu taip pat patvirtino, kad šalims pirmadienį nepavyko „iki galo susitarti“ dėl Britanijos pasitraukimo iš Bendrijos sąlygų, ir išreiškė viltį, jog tai bus padaryta vėliau šią savaitę.

ES lyderiai reikalauja „pakankamos pažangos“ derantis dėl „skyrybų“ sąskaitos, sienos su Airija statuso ir ES piliečių teisių, kad gruodžio 14–15 dienomis vyksiančiame viršūnių susitikime jie galėtų priimti sprendimą pradėti kitą pasitraukimo derybų etapą ir pereiti prie prekybos klausimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių