Britanijos karalienė nostalgišką vizitą Maltoje baigs pasiplaukiojimu laivu

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos karalienė Elizabeth II (Elzbieta II) šeštadienį baigs įtemptą valstybinio vizito Maltoje darbotvarkę pasiplaukiojimu laivu aplink šią vaizdingą Viduržemio jūros salą, kuri kadaise buvo tapusi jos namais.

89 metų monarchė, atvykusi ketvirtadienį trijų dienų vizito, pirmiausiai pasiraitos rankoves ir pasodins medelį prezidento rezidencijos – Šv.Antano rūmų – sode, kuris yra egzotiška oazė salos viduryje.

Į kiparisą panašus nariuotasis voženis, kuris yra nacionalinis Maltos medis, bus pirmasis šios rūšies medelis, pasodintas prezidentūros privačiame sode. Jis augs šalia alyvmedžio, kurį karalienė pasodino prieš dešimtmetį, per savo vėliausią valstybinį vizitą saloje 2005 metais.

Elizabeth gyveno Maltoje 1949–1951 metais, kai dar buvo princesė, o jos naujasis vyras, princas Philipas (Filipas), buvo paskirtas tarnauti toje saloje Karališkųjų jūrų pajėgų karininku.

Pasak biografų, tas laikotarpis buvo laimingiausias jų gyvenime, ir vėliau karališkoji pora ne kartą aplankydavo Maltą. Paskutinis toks vizitas įvyko 2007 metais, per Elizabeth ir Philipo deimantines vestuvių metines.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių