Britanija ambasadoriumi Briuselyje skirs karjeros diplomatą T. Barrow

  • Teksto dydis:

Didžioji Britanija savo naujuoju ambasadoriumi Europos Sąjungoje skirs karjeros diplomatą Timą Barrow (Timą Barou), trečiadienį pranešė šaltiniai vyriausybėje.

Buvęs ambasadorius Maskvoje T.Barrow, anksčiau dirbęs ir Briuselyje, šiame poste pakeis Ivaną Rogersą (Aivaną Rodžersą), kuris netikėtai atsistatydino likus savaitėms iki numatytos „Brexit“ derybų pradžios.

I.Rogersas atsistatydino antradienį, o savo atsisveikinimo laiške griežtai sukritikavo Londono požiūrį į būsimas derybas dėl išstojimo iš ES, už kurį birželį vykusiame referendume netikėtai nubalsavo šalies rinkėjai.

Per 30 metų trunkančią diplomato karjerą T.Barrow dukart dirbo Jungtinės Karalystės nuolatinėje atstovybėje Europos Sąjungoje (UKREP), kuri atstovauja Britanijai per derybas su Bendrija.

2006-2008 metais jis taip pat ėjo Britanijos ambasadoriaus Ukrainoje pareigas.

T.Barrow paskyrimą pasveikino buvęs Britanijos ambasadorius Libane Tomas Fletcheris (Tomas Flečeris).

„Puikios naujienos. Tvirtas, žmogiškas, kvalifikuotas, nusimanantis, pakankamai storos odos, kad nekvaršintų galvos dėl nevispročių, ir išvengs užnuodytos taurės“, – rašė jis socialiniame tinkle „Twitter“.

Europos reformų centro direktorius Charlesas Grantas (Čarlzas Grantas) taip pat teigiamai įvertino T.Barrow paskyrimą.

„Gerai, kad Timas Barrow pakeis Ivaną Rogersą UKREP. Jis yra ES (ir Rusijos) klausimų ekspertas ir bus gerbiamas Bendrijos narių vyriausybių ir jos institucijų“, – rašė jis „Twitter“.

T.Barrow naujas pareigas pradės eiti itin svarbiu laiku Briuselio ir Londono santykiams, turint galvoje, kad britų premjerė Theresa May (Tereza Mei) yra pažadėjusi iki kovo pabaigos oficialiai pradėti derybas dėl išstojimo iš ES.

T.Barrow pirmtakas praėjusį mėnesį sulaukė kritikos pareiškęs, kad Britanijos prekybos susitarimui su ES pasiekti reikės dešimtmečio.

Atsisveikinimo laiške savo biuro darbuotojams, kurį trečiadienį paviešino britų žiniasklaida, I.Rogersas rašė, kad Londonui stinga daugiašalių derybų patirties, ir paragino kolegas toliau dalytis savo žiniomis, net jei tai nepageidaujama.

„Viliuosi, kad jūs toliau kovosite su nepagrįstais argumentais ir painiu mąstymu ir niekada nebijosite sakyti tiesos esantiems valdžioje“, – rašė jis.

T.Barrow paskyrimas tikriausiai nuvils euroskeptikus, kurie vylėsi, kad šis svarbus postas Briuselyje atiteks kuriam nors aktyviam „Brexit“ šalininkui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių