Brazilijos teisėsauga dėl korupcijos ketina tirti 83 politikus

  • Teksto dydis:

Brazilijos generalinis prokuroras Rodrigo Janotas (Rodrigu Žanotas) antradienį paprašė leidimo pradėti 83 korupcijos bylas prieš šalies politikus.

Jis išsiuntė tokį prašymą Aukščiausiajam Teismui, prižiūrinčiam bylas, apimančias parlamento ir vyriausybės politikus, pranešė Generalinė prokuratūra.

Teisėsauga kol kas nepateikė tikslaus politikų sąrašo.

Taip pat R.Janotas paprašė teismo išslaptinti bylas, kad jos detalės taptų viešos, „turint omenyje būtinybę siekti skaidrumo ir užtikrinti viešojo intereso patenkinimą“.

Kol kas nėra aišku, kiek laiko užtruks Aukščiausiasis Teismas, prieš pateikdamas generaliniam prokurorui atsakymą.

Vadinamoji „Automobilių plovimo“ byla atskleidė didžiulį grobstymą ir kyšininkavimą, susijusį su valstybine naftos kompanija „Petrobras“.

Kaltinimai generalinio prokuroro rašte yra pagrįsti buvusių 77 statybų kompanijos „Odebrecht“ darbuotojų parodymais. Ši įmonė buvo viena esminių „Petrobras“ schemoje.

Buvę „Odebrecht“ darbuotojai, įskaitant buvusį kompanijos vadovą Marcelo Odebrechtą (Marselo Odebrechtą) prisipažino sistemingai papirkinėję politikus mainais už išpūstas sutartis su „Petrobras“ ir priimamus palankius teisės aktus. Pinigai keliavo arba tiesiogiai į politikų kišenes, arba į jų partijų juodąsias kasas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių